Oud gemeentehuis van Heestert wordt per opbod verkocht

Redactie KW

Het oud gemeentehuis, en de aanpalende conciergewoning in Heestert, zal verkocht worden aan de hoogstbiedende. Dit werd zo beslist om de gebouwen sneller van de hand te kunnen doen.

De gemeente is nog altijd eigenaar van het voormalig gemeentehuis in Heestert en ook van de aanpalende conciërgewoning. “De verkoopwaarde van het voormalig gemeentehuis wordt geraamd op 223.400 euro. De verkoopprijs van de conciërgewoning raamt men op 130.900 euro”, zegt burgemeester Marc Doutreluingne.

Omdat de gebouwen nu al enkele jaren leeg staan en niet verkocht raken, werd nu beslist deze te verkopen aan de hoogstbiedende. “Ondertussen werd ook het RUP aangepast zodat het voor de kopers mogelijk zal zijn om de gebouwen of de vrijgekomen ruimte, te gebruiken voor bewoning. Vroeger was dat niet zo”, aldus de burgemeester.

De verkoop zal nu via diverse kanalen gecommuniceerd worden. “Er zal een oproep geformuleerd worden naar kandidaat-kopers die hun schriftelijke biedingen onder gesloten omslag kunnen indienen bij het gemeentebestuur. De bieders zullen dan op een vastgelegd tijdstip worden samengeroepen om in openbare zitting de omslagen te openen.”

Dan zal dus bekend worden hoe hoog de hoogste bieding is. “Er komt dan nog een zitting waarop men mondeling een hoger bod kan doen, dit voor de definitieve afwerking van de verkoop”, besluit de burgemeester.

(GVZ – Foto GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier