Oud-burgemeester van Oostrozebeke Lieven Demedts overleden

© CLY
Redactie KW

Maandagmorgen is de geliefde oud-burgemeester Lieven Demedts (67) gestorven. Het nieuws kwam onverwacht voor de Oostrozebekenaars.

Lieven Demedts woonde al sinds een drietal jaren in Gent dicht bij zijn kinderen. Hij was gehuwd met Carine Vanyzere, die zelf lang OCMW-raadslid was. Hij overleed maandagmorgen in Gent in het Maria Middelares ziekenhuis na een korte ziekte. Hij laat naast zijn vrouw Carine ook nog drie kinderen en vier kleinkinderen na.

36 jaar politiek

Lieven Demedts was advocaat, maar verliet al vrij vlug de advocatuur. Lieven was een echte dorpsfiguur die liefst 36 jaar in de dorpspolitiek zat. Hij was ook schepen onder burgemeester Jacques Van Loo en zelf burgemeester van 1988 tot 1994. Zelf was hij een rasecht Oostrozebekenaar, geboren op 21 februari 1953 op de Kalberg. Lieven was in zijn vrije tijd vooral met heemkunde bezig. Hij kende het hele verleden van de gemeente op zijn duimpje.

Stripliefhebber

Hij was ook een heel grote stripfanaat en tijdens zijn burgemeestersmandaat organiseerde hij een onvergetelijk Nero-evenement met tekenaar Marc Sleen. Hij pakte ook vaak uit met brochures over het dorpsverleden.

Oostrozebeke verliest met Lieven Demedts een kleurrijke figuur. De afscheidsdienst zal wellicht plaatsvinden in Gent. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier