Oud-Bissegemnaars baten camping in de Ardennen uit

Henk Soete (57) en Daisy D’haene (55) worden gerant op Camping Aux Frênes in Barvaux. Het stel woont nu in Harelbeke maar heeft sterke roots in Bissegem.

2021 brengt alvast een nieuwe uitdaging voor Daisy D'haene en Henk Soete. Vanaf februari worden zij de nieuwe geranten van Camping Aux Frênes in Barvaux. (gf)
2021 brengt alvast een nieuwe uitdaging voor Daisy D’haene en Henk Soete. Vanaf februari worden zij de nieuwe geranten van Camping Aux Frênes in Barvaux. (gf)

“Door de coronapandemie konden we dit jaar niet op reis naar het zuiden en dus kochten we een oude caravan in Barvaux”, vertelt Daisy. Henk renoveerde de caravan gedurende verschillende weekends en vakantiemomenten. De campingbaas zag dat Henk altijd aan het werk was en vroeg het koppel enkele weken geleden of ze geen gerant op de camping wilden worden, daar de vroegere geranten wilden stoppen.

Werk opgeven

“Dat was echt iets voor ons”, zegt Daisy. Zij moest wel haar werk als keukenhulp in het Sint-Pauluscollege in Waregem opgeven en Henk gaf zijn ontslag als verkoper bij elektro groothandel Cebeo (het vroegere Cheyns).

“Op 1 februari, ruim een week na ons huwelijk, trekken we naar de Ardennen”, luidt het. Henk en Daisy hebben elk drie kinderen en samen hebben ze acht kleinkinderen. “Ze zullen vaak op bezoek komen, want zo ver is het nu ook niet!”

De camping is van 15 maart tot 15 november open voor trekkers. De mensen die er een vaste caravan hebben, kunnen er het hele jaar terecht. Er zijn 300 vaste plaatsen en twee grote terreinen voor 300 trekkers. “De camping is dier- en kindvriendelijk met een speelplein, 14 petanqueterreinen en een uitstekende ligging bij de Ourthe”, vertelt Henk.

Henk was 14 jaar zelfstandig elektricien in Bissegem. Hij werkte ook nog anderhalf jaar in de dienst-na-verkoop bij Brico Plan-it. Daisy is afkomstig van Sint-Eloois-Winkel. Ze heeft in Bissegem jarenlang krantenzaak ‘Oud Huis Lagae’ uitgebaat. Ze was ook jaren marktkramer en runde ook nog broodjeszaak De Liesjes in Kuurne.

Mooie uitdaging

Henk en Daisy wonen nu in Harelbeke en zullen daar hun huisje verhuren. Henk zal op de camping verantwoordelijk zijn voor het onderhoud, het afrijden van het gras op de tentenvelden en het snoeien van de bomen. Bij problemen zal hij de mensen bijstaan. Daisy zal het onthaal en de telefoons doen. Op dinsdag neemt de campinguitbater over en heeft het koppel een vrije dag. “We zien alvast uit naar deze mooie uitdaging”, zegt het tweetal. (EDB)

Info: www.campingauxfrenes.be ; 0477 24 12 87

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.