Otegemnaar Kenneth Naessens geeft les aan de Junior Kart Academy

Redactie KW

Een toevallig bezoek aan het kartcircuit in Kortrijk zorgde er bij Kenneth Naessens voor dat karten een belangrijke hobby is geworden. Nu geeft hij de knepen van het vak door aan de jeugd in de Junior Kart Academy. Dit weekend komt Kenneth in actie in Marokko.

Kenneth Naessens (26) uit Otegem is een fervent kartracer. De interesse kwam er na een toevallig bezoek aan het kartcircuit Worldkarts Kortrijk. “Toen ik een jaar of 17 was, liep er tijdens de vakantie een speciale actie. Samen met enkele vrienden besloten we om eens te proeven van deze sport. Dit viel bijzonder goed mee zodat we sindsdien elke vakantie wel eens langskwamen om te racen.”

Stilaan liet Kenneth zich opmerken door de goede tijden die hij reed. “De verantwoordelijken vroegen me na een tijdje of ik interesse had om wedstrijden te rijden. Op mijn 19de nam ik deel aan enkele kleinere races en twee jaar later was ik klaar voor het grote werk. In 2016 nam ik deel aan de ’24 Uren van Spa Francorchamps’, karting wel te verstaan. Sindsdien reed ik al meerdere dergelijke wedstrijden.”

Kenneth is dit weekend zelfs aan het werk in een 24-urenrace in Marokko. Van karting naar de autosport lijkt een logische stap. Dit is het ook volgens Kenneth, maar er is één groot verschil: de kostprijs.

24 uur voor 2 pk’tjes

“Door een wedstrijd te winnen, kreeg ik de kans om mee te rijden in een team in de 24 uur van Spa voor 2pk’tjes. Dit jaar wil ik mij wel eens echt testen in het autoracen. De kostprijs is wel een tegenvaller. Karten is ook niet goedkoop maar in ieder geval een stuk betaalbaarder dan het racen met een auto.”

Kenneth heeft samen met zijn teamgenoot Bjorn Bourgonjon een academy opgericht waar men jongeren de kneepjes leert van het karten. “Dit is een soort school waarbij we jongeren zowel op technisch als op tactisch vlak opleiden. De leeftijd van onze leerlingen varieert tussen de 6 en 14 jaar. De andere vereiste is dat ze minstens 1,30 meter groot moeten zijn. Ze moeten immers aan de pedalen kunnen, hé”, lacht Kenneth.

Momenteel zijn er zo’n 40-tal kinderen die les krijgen. “Ze komen niet allemaal samen. Per sessie laten we zo’n 20-tal kinderen toe om alles overzichtelijk en vooral veilig te houden.”

Voor Kenneth geeft de academy een extra dimensie aan zijn hobby. “Ik geef graag les aan die kids. Het is leuk om te zien hoe zij zich amuseren en dat de tips die ik hen geef, hen verder helpen.”

Nu zou hij graag samen met zijn teamgenoot tijdens de zomermaanden een kamp organiseren. “We denken er aan een soort kamp in te richten waarbij de vriendschapsbanden bij die jonge gasten nauwer aangehaald worden. Uiteraard mag het karten er ook niet ontbreken, maar we zouden nog andere leuke activiteiten voorzien.”

Om dat kamp te helpen bekostigen, organiseert men op zaterdag 14 maart een eetfestijn gevolgd door een afterparty in een zaal in de Heirweg 88 te Kuurne. Voor een aperitief, ribbetjes a volonté met krieltjes en groenten, betaalt men 18 euro. De kids tot 12 jaar betalen 10 euro en kunnen kiezen tussen ribbetjes of worst. Kaarten kunnen besteld worden via Kenneth Naessens op info@bkkartteam.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier