Woensdagochtend overleed Oswald in het ziekenhuis. Hij was er vorige week maandag opgenomen, maar sukkelde al lang met zijn gezondheid. Hij leed aan diabetes en moest drie keer per week naar de nierdialyse. "De zaterdag was hij naar het ziekenhuis gegaan omdat hij door zijn benen zakte. Zijn bloeddruk stond te laag en dat konden ze verhelpen. Hij mocht weer naar huis, maar ze deden ook een coronatest", vertelt Kylie.

"De maandag volgde een telefoon dat opa coronapositief was. Hij raakte toen ook niet meer uit bed en ging terug naar het ziekenhuis met de ambulance. Toen ik hem vorige week woensdag of donderdag belde, klonk hij nog redelijk goed en nam hij het allemaal niet te serieus. Maar sinds vorig weekend lag hij aan de beademing en dan is het ferm achteruit gegaan. Woensdagochtend belden ze van het ziekenhuis dat mijn oma dringend moest komen, maar ze was al te laat. Ze mocht hem groeten, maar op 2 m afstand."

Afscheid zonder afscheid

"Het is niet gemakkelijk, in deze omstandigheden", zucht Kylie. "Je mag elkaar niet eens vastpakken en dat maakt het extra zwaar. De begrafenis moet nu geregeld worden, maar er zullen maar 19 mensen mogen zijn en ze moeten afstand houden. Het is afscheid nemen zonder echt afscheid te nemen. Zeker voor oma is het mega moeilijk. Zij heeft opa sinds zijn ziekenhuisopname vorige week maandag niet meer gezien."

"Begin maart, toen er nog geen sprake was van coronamaatregelen, gingen wij nog met de hele familie op weekend naar een huisje in Nederland. Mijn ma is dan als eerste koorts beginnen krijgen en wat later mijn zus, die zwanger is. Wij zijn niet getest geweest, maar zitten nu al twee weken met de hele familie thuis in quarantaine. We hebben elkaar al die tijd niet gezien. Alles gebeurt per telefoon en met Facetime."

"Neem corona serieus"

Oswald Boedt was bakker en had vroeger en bakkerij op de Torhoutsesteenweg. Hij had een zoon uit een vorige relatie en trouwde vele jaren geleden met Maria Maenhout (87). Zij heeft ook een zoon en die heeft vier kinderen, onder wie Kylie. Er zijn ook al achterkleinkinderen.

"Opa was altijd buiten. Hij ging elke dag weg en kende veel mensen, van hier of van daar. Hij ging ook graag vissen op 't hoofd, het staketsel", vertelt Kylie. "Ik deed al een oproep op Facebook: de ogen van de mensen moeten open gaan en ze moeten de maatregelen serieus nemen. Ik wil ook de dokters en verpleegsters bedanken, want zij hebben hun uiterste best gedaan. Daar zijn we heel dankbaar voor."

Woensdagochtend overleed Oswald in het ziekenhuis. Hij was er vorige week maandag opgenomen, maar sukkelde al lang met zijn gezondheid. Hij leed aan diabetes en moest drie keer per week naar de nierdialyse. "De zaterdag was hij naar het ziekenhuis gegaan omdat hij door zijn benen zakte. Zijn bloeddruk stond te laag en dat konden ze verhelpen. Hij mocht weer naar huis, maar ze deden ook een coronatest", vertelt Kylie."De maandag volgde een telefoon dat opa coronapositief was. Hij raakte toen ook niet meer uit bed en ging terug naar het ziekenhuis met de ambulance. Toen ik hem vorige week woensdag of donderdag belde, klonk hij nog redelijk goed en nam hij het allemaal niet te serieus. Maar sinds vorig weekend lag hij aan de beademing en dan is het ferm achteruit gegaan. Woensdagochtend belden ze van het ziekenhuis dat mijn oma dringend moest komen, maar ze was al te laat. Ze mocht hem groeten, maar op 2 m afstand.""Het is niet gemakkelijk, in deze omstandigheden", zucht Kylie. "Je mag elkaar niet eens vastpakken en dat maakt het extra zwaar. De begrafenis moet nu geregeld worden, maar er zullen maar 19 mensen mogen zijn en ze moeten afstand houden. Het is afscheid nemen zonder echt afscheid te nemen. Zeker voor oma is het mega moeilijk. Zij heeft opa sinds zijn ziekenhuisopname vorige week maandag niet meer gezien.""Begin maart, toen er nog geen sprake was van coronamaatregelen, gingen wij nog met de hele familie op weekend naar een huisje in Nederland. Mijn ma is dan als eerste koorts beginnen krijgen en wat later mijn zus, die zwanger is. Wij zijn niet getest geweest, maar zitten nu al twee weken met de hele familie thuis in quarantaine. We hebben elkaar al die tijd niet gezien. Alles gebeurt per telefoon en met Facetime."Oswald Boedt was bakker en had vroeger en bakkerij op de Torhoutsesteenweg. Hij had een zoon uit een vorige relatie en trouwde vele jaren geleden met Maria Maenhout (87). Zij heeft ook een zoon en die heeft vier kinderen, onder wie Kylie. Er zijn ook al achterkleinkinderen. "Opa was altijd buiten. Hij ging elke dag weg en kende veel mensen, van hier of van daar. Hij ging ook graag vissen op 't hoofd, het staketsel", vertelt Kylie. "Ik deed al een oproep op Facebook: de ogen van de mensen moeten open gaan en ze moeten de maatregelen serieus nemen. Ik wil ook de dokters en verpleegsters bedanken, want zij hebben hun uiterste best gedaan. Daar zijn we heel dankbaar voor."