Ostend Tennis Club motiveert leden tijdens lockdown:”Je kan padel spelen in de huiskamer”

Belgisch padelkampioen Andres Beuselinck oefent thuis.
Redactie KW

Door de coronacrisis liggen ook de terreinen van de Ostend Tennis Club aan de Koninginnelaan er verlaten bij. Toch betekent dit niet dat de leden geen padel kunnen spelen. Zo post het lerarenteam van de Ostend Padel School regelmatig motiverende filmpjes.

Op de Ostend Tennis Club, tussen het strand en ‘t Bosje in Oostende, zou het nu normaal lekker druk moeten zijn, zowel op de tennisvelden als op de padelterreinen. Vooral die laatste zijn er in normale tijden tot ‘s avonds laat enorm in trek. De snelst groeiende sport van het moment kreeg er zowat wekelijks nieuwe fans bij. Gelukkig kunnen ze ook tijdens deze lockdownperiode blijven oefenen.

“Als club willen we ervoor zorgen dat het noodgedwongen thuiszitten niet automatisch stilzitten betekent”, zegt voorzitter Manu Beuselinck. “Ook thuis kan je oefenen. Veel heb je trouwens niet nodig om padel te kunnen spelen: een beetje ruimte, je padelracket en een bal. Zo kan je in de huiskamer of zelfs in het toilet de bal proberen hoog te houden”, weet de voorzitter.

Veel heb je niet nodig om padel te spelen: wat ruimte, je racket en een bal

Het lerarenteam post bovendien regelmatig leuke padelfilmpjes met tips en tricks waarmee hun leden vlot aan de slag kunnen. “De filmpjes werken echt aanstekelijk. Er is aandacht voor alle niveaus. De beginners krijgen het op een meer speelse manier aangeleerd. De gevorderden krijgen van onder meer Belgisch kampioen Andres Beuselinck enkele trickshots om uit te proberen. De bedoeling is vooral om hen te blijven motiveren om hun sport te beoefenen. Natuurlijk verlangt iedereen om zo snel mogelijk terug met de vrienden samen op het terrein te staan. We verwachten straks een stormloop en maakten van deze lockdown gebruik om alles een grondige onderhoudsbeurt te geven zodat men dan straks weer ten volle van de accommodatie kan genieten. De leden van OPC krijgen ook alvast een maand verlenging van het abonnement“, geeft Manu Beuselinck nog mee.

Tennisfilmpjes

Ook de tennissers staan ondertussen te popelen om erin te vliegen. “De jaarlijkse grote opening van het seizoen hebben ze moeten missen, maar die wordt zeker en vast ingehaald op een later tijdstip. De terreinen worden aangelegd en er is hoop dat de interclub nog in het voorjaar zal kunnen doorgaan. Achter de schermen worden verschillende scenario’s voorbereid. Van zodra er groen licht wordt gegeven, wordt iedereen op de hoogte gebracht”, klinkt het.

“Ook voor de tennissers bereiden we samen met City Park een verrassing voor om deze crisis achter ons te laten. Surf zeker ook eens naar de facebookpagina. De enthousiaste leraars posten er regelmatig leuke filmpjes om de moed er in te houden. Zowel bij jong als oud kriebelt het om weer tegen de bal te slaan en achteraf te genieten op de terrassen van City Park.”

De Ostend Tennis Club plant voor deze zomer alvast heel wat leuke activiteiten. ‘Save the summer’ en kom, van zodra het kan en mag, genieten op onze club en steun zo de vele Oostendse ondernemers”, besluit de optimistische Oostendse voorzitter. (John Loncke)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.