Ostend Beach gaat door: “Voor ons verandert er niets”

Ostend Beach gaat door en is voorzien op 1.000 coronatesten per dag. © Davy Coghe
Hannes Hosten

In tegenstelling tot Pukkelpop, dat de handdoek in de ring gooide, gaat naast Alcatraz in Kortrijk ook het Oostends dancefestival Ostend Beach op 20, 21 en 22 augustus gewoon door.

Ostend Beach lokte in 2019 nog 18.000 danslustigen naar het strand van Oostende, maar kon vorig jaar niet doorgaan. Dit jaar werd de datum verplaatst van begin juli tot eind augustus. “En dat verandert niet”, beklemtoont Jan Mortelmans van Ostend Beach.

“Begin deze week leek er nog een probleem te zijn, toen gezegd werd dat enkel PCR–testen waren toegelaten”, vertelt Jan. “Maar dat is intussen rechtgezet, ook sneltesten zijn mogelijk. Wij verwachten vooral op vrijdag veel jonge mensen, die mogelijk nog niet gevaccineerd zijn. Op zaterdag en zondag trekken wij een ouder publiek, Op zondag draaien wij bijvoorbeeld retro.”

1.000 testen per dag

“Wij hebben een capaciteit van 1.000 coronatesten per dag, vooral sneltesten. We denken die vooral op vrijdag nodig te hebben. Het afnemen van die testen besteden wij uit aan een professionele firma die dat onder meer ook doet op de luchthaven van Oostende. Zij zorgen voor medisch geschoold personeel en voor de hele organisatie. We krijgen ook de medewerking van de stad Oostende. Een test zal zo’n 10 euro kosten. Je krijgt dan een polsbandje met het resultaat of het resultaat verschijnt op een app. Wel vragen we de bezoekers om zoveel mogelijk vooraf zelf een sneltest of PCR-test te laten afnemen. We zijn nog altijd positief”, besluit Jan Mortelmans.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.