Oscar Nevejan wint opstelwedstrijd Davidsfonds Hooglede

De winnaars van de opstelwedstrijd poseren samen met het bestuur van Davidsfonds Hooglede. © foto JT
Redactie KW

Davidsfonds Hooglede organiseerde een opstelwedstrijd voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de gemeentelijke basisschool en De Zonnebloem.

De deelnemers mochten zelf een verhaal verzinnen met als thema ‘Buren’. Per klas werden er drie winnaars uitgekozen met dan nog één globale winnaar over de klassen en scholen heen. Die eer viel te beurt aan Oscar Nevejan (klas 6B, De Zonnebloem). Hij ontving een boekenpakket van tien boeken.

Het was de eerste keer dat ik een verhaal schreef“, aldus winnaar Oscar Nevejan. “Ik moest wel even nadenken alvorens ik met het schrijven kon starten. Sowieso lees ik graag boeken. Mijn voorkeur gaat uit naar spannende boeken. Misschien ga ik in de toekomst nog wel eens een verhaaltje schrijven, maar ik zou vooral graag in de voetsporen treden van mijn papa die werkzaam is als dokter.”

Dit zijn de winnaars per klas van De Zonnebloem: Flore De Meyer, Alisa Van Tongel en Wout Ponseele (vijfde leerjaar), Jade Vanheerswinghels, Ella Van Laeken en Lotte Defrancq (zesde leerjaar A), Oscar Nevejan, Aura Desot en Michiel Huughe (zesde leerjaar B).

Volgende leerlingen van de gemeentelijke basisschool vielen in de prijzen: Nathan Seys, Ella Louise Gerinckx en Nina Vanhooren (vijfde leerjaar), Fee Willaert, Maura Fieuw en Thomas Vandenbroucke (zesde leerjaar A), Loes Matten, Gwen Vancoillie en Nuna Cosse (zesde leerjaar B). (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier