Örog zoekt een thuis waar hij niet alleen hoeft te zijn

Sharon Oplinus met Örog. (foto AN)
Sharon Oplinus met Örog. (foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij Repzootic, een opvangcentrum voor wilde en tamme dieren in Hongarije, gerund door Sharon Oplinus uit Menen. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor Örog, een reutje van anderhalf jaar oud met extreme verlatingsangst.

Örog werd enkele maanden geleden uit een rijdende auto gekield in Hongarije. Hij hield aan zijn avontuur een stevige hoofdwond over, die gelukkig goed genezen is. Daarna had hij een viertal verschillende baasjes voor hij bij Sharon terecht kwam.

Verlatingsangst

“Niet verwonderlijk”, weet zij. “Want Örog heeft extreme verlatingsangst. Zodra hij je niet meer kan zien, slaat hij aan het piepen en blaffen. Zit hij in een huis, dan kan je ervan op aan dat hij iets zal vernielen”, verzucht ze. Daar staat tegenover dat het dier voor mensen die wel bij hem blijven, erg lief is. “Hij doet niets liever dan knuffelen”, weet Lana, een vrijwilliger.

“Hij kan het geweldig vinden met kinderen en andere (rustige) honden. Enkel katten of vluchtende kleine dieren vormen een probleem. Örog heeft een jachtinstinct.” “Hij leert ook erg snel. Op een uurtje heb ik hem leren zitten. Hij verdient dus zeker een goede thuis, maar dan wel bij baasjes die hem niet alleen laten”, besluit Sharon.

Kan jij Örog een warme thuis bieden waar hij niet eenzaam hoeft te zijn? Stuur dan een bericht naar warm@kw.be of neem rechtstreeks contact op met Repzootic via info@repzootic.com