Origineel initiatief: corrida wordt Coronida in Torhout

LO-leraar en Xterra-kampioen Kris Coddens, hier in actie tijdens de Rembertcorrida van enkele jaren geleden. © foto JS
Johan Sabbe

Het coronavirus legt alle grote sportevenementen lam. Dit jaar geen EK voetbal, geen Olympische Spelen en in Torhout geen… Rembertcorrida. Ter vervanging van die leerlingenloop lanceert de Scholengroep Sint-Rembert een origineel initiatief: de Coronida 2020.

Een vernuftige oplossing om iedereen in deze bizarre tijden tot beweging aan te zetten. De Coronida start op maandag 27 april om 8.30 uur en eindigt op vrijdag 1 mei om 22 uur. Het gaat om een virtuele corrida met de bedoeling de (quaran)trainingen van de leerlingen en leraren niet verloren te laten gaan.

Xterra-kampioen promoot de Coronida 2020

We zouden het erover eens moeten zijn: het blijft heel belangrijk om genoeg te bewegen, ieder volgens zijn mogelijkheden. Maar helaas loert de tablet- en gameverslaving bij de jeugd om de hoek. En dus is elk initiatief welkom om zeker ook kinderen en jongeren te laten sporten.

“Het is de bedoeling om een foto of een filmpje van jezelf of het gezin te maken in volle actie”, legt Torhoutenaar Kris Coddens namens de LO-leerkrachten van de Scholengroep Sint-Rembert uit. Kris is leerkracht LO aan het Sint-Vincentiusinstituut en doet in zijn vrije tijd aan Xterra, de offroadtriatlon. Hij is de eerste Belg die een Xterra kon winnen en heeft intussen op zijn palmares vier Xterra-zeges, vier Belgische titels en twee Europese titels.

Ook hij is er heilig van overtuigd dat – naast in je kot blijven – het van het hoogste belang is om te sporten, weliswaar de afstandsregels respecterend. “We roepen met de Coronida 2020 iedereen op om te bewegen”, zegt hij. “We richten ons overigens niet enkel tot de leerlingen en leerkrachten van onze scholengroep, maar ook tot hun ouders, broers, zussen, nonkels, tantes, vrienden, buren en kennissen. Er zijn veel mogelijkheden: wandelen, lopen of een alternatieve work-out in de tuin. Het kan allemaal, alleen of met het gezin. En ten hoogste met één goede vriend.”

Luchtig filmpje van LO-leerkrachten op YouTube

Het is zoals gezegd de bedoeling om een foto of filmpje van het sporten te maken. De twaalf mooiste inzendingen worden met een cadeaubon bekroond. De filmpjes insturen, kan via Coronida 2020 op Facebook of sgrembert op Instagram.

Om het goede voorbeeld te geven en de Coronida te promoten, hebben de LO-leerkrachten zelf een luchtig filmpje gemaakt en op YouTube gepost.

https://www.youtube.com/watch?v=wEQLcI4e7CU

Als uitsmijter nog even dit: de artsen zijn het erover eens dat sport doet wat een medicijn niet kan, met name je kans op een infectie met de helft doen dalen. Waarop wachten dus?

Voor info: Coronida 2020.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier