Organisatoren van 1 meikoers in Tielt bouwen voort op vorige editie

Op de foto zien we v.l.n.r. Marc Mortelé, Hendrik Van Walleghem, Rita Schatteman, Guido Mehuys, Simon Bekaert, Vic Verbrugge en Birger De Coninck. © KeMa
Redactie KW

Vorig jaar sloegen de organisatoren van de 1 meikoers een nieuwe weg in en dit jaar zal het diezelfde weg bewandelen. Er staan dus opnieuw heel wat activiteiten op het programma.

De jaarlijkse festiviteiten naar aanleiding van de Dag van de Arbeid worden op gang gebracht op 26 april met de opening van de kunstexpo Curieus Tielt. “Het is de eerste tentoonstelling die wordt georganiseerd in Mulle de Terschueren. Het is de bedoeling om daar jaarlijks kunstenaars die afgestudeerd zijn aan onze Tieltse academie te laten exposeren“, vertelt Guido Mehuys.

Naar Deken Darras

Traditiegetrouw brengt de socialistische beweging ook een bezoekje aan het wzc Deken Darras, waar het de bewoners verblijdt met een geschenkje. Net als de vorige edities wordt ook de vinkenliefhebber op zijn wenken bediend met op 27 april een vinkenzetting in samenwerking met de Snelle Schuifelaars. Voor het gRood Feest keert men terug naar de roots. Waar vorig jaar het JOC nog de dienst uitmaakte, werd dit jaar gekozen voor het Textielhuis, waar Zwevezelenaar Marcel Trioen het beste van zichzelf zal geven op 30 april.

1 meikoers

Op de Dag van de Arbeid is het dan tijd voor de 1 meikoers. Net zoals vorig jaar is er eerst een recreantenrit, enkel voor Tieltenaren en leden van een Tieltse sportvereniging. Daarna beginnen de reeksen van het West-Vlaams criterium voor wielertoeristen, waar de koers een onderdeel van is. “De vorige editie heeft de koers een boost gegeven, waar nu nog aan gefinetuned moet worden”, vertelt Birger Deconinck.

Inschrijven kan enkel vooraf via www.wielertoeristenwedstrijden.be en niet op de dag zelf. De eerste Tieltenaar die over de streep komt, mag zich volgens de traditie kampioen van Tielt noemen. Voor sfeer en gezelligheid kan men de hele dag terecht in café Textielhuis, waar tussen pot en pint discussies over de koers, voetbal, politiek en andere zaken gevoerd kunnen worden.

(KeMa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier