Organisator wil Helmgras laten plaatsvinden zonder coronamaatregelen: “Eerste ‘gewone’ festival aan de Westkust”

Aron Sirjacobs organiseert op 27 en 28 augustus de tweede editie van het Helmgras-festival. (foto WVH)
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Na de afgelasting van vorig jaar organiseert Aron Sirjacobs (25) in het laatste weekend van augustus de tweede editie van het Helmgras-festival aan Ster Der Zee. Het wordt volgens hem het eerste grote evenement zonder mondmaskers, bubbels en social distancing in onze regio.

Aron Sirjacobs is de uitbater van de Contrast-discotheek in Gent en is ook actief als deejay Sir Jacobs. Nadat zijn agenda een jaar lang zo goed als leeg stond, is hij blij om nu weer een grootschalig evenement te kunnen aankondigen.

“Vorig jaar bouwden we ons tweedaags dancefestival nog om tot een livestream. Die deejaysets werden door tienduizend mensen bekeken op onze Facebookpagina. Nu maken we ons echter weer op voor the real deal: een fysiek festival waarop we 2.000 feestvierders per dag verwachten. Alleen aan de ingang moeten zij mondmaskers dragen. Daarna mogen die af en mag er vrijuit gedanst worden”, stelt Aron.

Dit uiteraard onder voorbehoud van nieuwe maatregelen, mochten de coronacijfers de komende weken plots de verkeerde kant uitgaan. “We verwachten evenwel dat het merendeel van onze bezoekers tegen eind augustus gevaccineerd zal zijn. Indien nodig, schakelen we alsnog over op bubbels, maar in ieder geval zullen we alles op alles zetten om het festival te laten plaatsvinden”, reageert de organisator.

Line-up

Opmerkelijk: Aron zal zijn pasje van organisator even inruilen voor dat van artiest, voor de afsluitende deejayset, tot 1 uur. “Daarmee bezorg ik mezelf wellicht wat stress, maar de knaldrang om nog eens te draaien, is te groot”, lacht hij.

Ik bezorg mezelf wellicht wat stress, maar de knaldrang om nog eens te draaien, is te groot

“Op vrijdag is de line-up in handen van discotheek De Viking uit Oostduinkerke, die al hun huisdeejays en ook retrolegende Yves Deruyter uitnodigt. Op zaterdag gaan we voor een mix van verschillende dancegenres, met voor het eerst ook een paar live-acts. Zo treedt Wanthanee op en voorts is het uitkijken naar de sets van Maxim Lany, De Hofnar, Jamie-Lee Six en Jeroen Delodder”, overloopt hij de affiche.

Upgrade

Wat mogen we daarnaast van het festival verwachten? “We gaan opnieuw voor een opstelling met containers op de parking van Ster Der Zee en de zijstraten, maar het geheel krijgt een upgrade. Meer foodtrucks, een indrukwekkendere lichtshow, een grotere vipruimte en ook een tweede podium”, somt Aron op. “De voorverkoop loopt alvast goed. Daaraan merken we dat ook onze bezoekers er nood aan hebben om nog eens stevig uit de bol te gaan!”

Helmgras vindt plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus. Tickets zijn verkrijgbaar via www.helmgrasfestival.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier