Organisatie Vleteren Craft Beer Festival pakt uit met ‘Tournée Trappiste’

Bjorn Baron pakt volgend jaar met vzw The Beer Pelgrims uit met het nieuwe 'Tournée Trappiste'. © RVL
Redactie KW

Vzw The Beer Pilgrims organiseerde twee succesvolle edities van Vleteren Craft Beer Festival, maar dat behoort nu tot de verleden tijd. Volgend jaar pakken ze op zaterdag 5 en zondag 6 juni in en rond zaal De Sceure uit met een nieuw concept, ‘Tournée Trappiste’.

In samenwerking met Dienst Toerisme en het gemeentebestuur van Bierdorp Vleteren organiseert vzw The Beer Pilgrims volgend jaar het gratis toegankelijke Tournée Trappiste, een smaakbelevingsfestival met trappistenproducten in de hoofdrol. Na twee geslaagde edities van het Vleteren Craft Beer Festival (2017 en 2019) besloot de bierproefvereniging om terug te keren naar de roots van artisanale producten.

Oude tradities worden soms vergeten en daarom willen we deze graag terug wat meer aandacht geven. Natuurlijk is Vleteren, het bierwalhalla voor vele liefhebbers, de ideale locatiehiervoor. De Westhoek is sowieso beroemd voor zijn klassebrouwerijen en 2021 is, als jaar van de smaak, de perfecte timing”, zegt Bjorn Baron van vzw The Beer Pilgrims.

Verschillende trappistenproducten

De edities van het Vleteren Craft Beer Festival konden telkens op duizenden bezoekers rekenen; maar liefst 34 ambachtelijke brouwerijen schonken 150 bieren in OC De Sceure. Ook nu wordt De Sceure de uitvalsbasis voor Tournée Trappiste op 5 en 6 juni 2021. “We zullen stands verwelkomen van verschillende trappistenabdijen wereldwijd, die hun producten, zoals bieren, kazen, chocolade, likeuren en wijnen ter degustatie aanbieden”, zegt Bjorn.

Alle trappistenbieren zullen verkrijgbaar zijn. Daarnaast zullen er ook drie chefs aanwezig zijn die elk twee verschillende gerechten, met vlees, vis of vegetarisch, klaarmaken met trappistenproducten erin verwerkt. Ook zal er een ruilbeurs voorzien zijn, waar liefhebbers hun collectie van biergerelateerde zaken kunnen uitbreiden of aanbieden.”

Ambachtenkraampjes

“Om in de sfeer van artisanale producten te blijven, organiseert de Vleterse Dienst Toerisme tijdens dit weekend ook nog een markt met streekproducten en oude ambachten in een tent naast De Sceure. Op zowel zaterdag als zondag kun je rondslenteren tussen de gezellige ambachtenkraampjes. Een stand met oude machines, een hoefsmid, een keramist, juwelenmakers, leerbewerkers, kantklossers en zoveel meer, … Daarnaast is er doorlopend een bezoek aan de ‘De Meestersmolen’ mogelijk.” (LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.