Organisatie Kookeet reageert op uithaal Sammy Roelant

Redactie KW

De organisatie van het jaarlijkse eetfestival Kookeet heeft gereageerd op de negatieve kritiek van gemeenteraadslid Sammy Roelant.

Roelant vindt het ongehoord dat Peter Goossens zou deelnemen aan het evenement, omdat zijn sterrenrestaurant Het Hof van Cleve onlangs een overeenkomst afsloot met de Bijzondere Belastinginspectie om zo een rechtszaak voor belastingontduiking te voorkomen.

De organisatie reageert als volgt:

De reactie van gemeenteraadslid Sammy Roelant voelen wij deelnemers en organisatoren van Kookeet als een slag onder de culinaire gordel. Het maakt ons triest dan een initiatief waar Brugge fier op is en dat door iedereen elk jaar ( wij zijn ondertussen aan de 5de editie toe) wordt toegejuicht door een gemeenteraadslid met de verkeerde argumenten in een negatief daglicht wordt geplaatst. Dit is trouwens niet de eerste keer, want voorheen spuide hetzelfde gemeenteraadslid kritiek op het feit dat de verplaatsing van het evenement, een beslissing die trouwens door het stadsbestuur te volle werd gesteund zonder inspraak van de handelsgebuurtekring zou zijn beslist, wat een pertinente leugen is aangezien hierover tot drie maal toe met een vertegenwoordiging van deze organisatie werd vergaderd. Wij hadden liever een groen briefje van aanmoediging en appreciatie ontvangen gezien wij in het bijzonder dit jaar een grote inspanning doen om Kookeet zo milieu vriendelijk te maken, alles in biologisch afbreekbare materialen, biologisch afbreekbaar afwasmiddelen enz.

Wat Peter Goossens betreft verkozen wij hem voor zijn kwaliteit als chef. Kookeet beoogt door de werkelijke aanwezigheid van drie driesterrenchefs een unieke gastronomische uitstraling, dat geen enkele gelijkaardig organisatie kan evenaren .Peter heeft trouwens zoals elke andere deelnemer de overeenkomst getekend waarbij alles officieel gebeurt en waarbij niemand een voorkeursbehandeling geniet. Hij zal naast zijn collega’s het foodfestival een extra boost geven waarvan iedereen ook de stad en de handelaars zal profiteren.

Kookeet nadert, alle drukwerk is verspreid , de deelname van iedereen is reeds maanden bekend en nu de belangstelling rond het festival crescendo gaat wordt hiervan gebruik gemaakt om op een ongezonde manier de media te halen en de aandacht op zijn eigen persoon te trekken.

Trouwens stelt meneer Sammy zich misschien boven de wet en moet iemand die voor een feit reeds veroordeeld is tweemaal voor hetzelfde feit gestraft worden? Volgens ons niet alleen onfair en tegen alle regels van een rechtsstaat waarvan bovenvermeld gemeenteraadslid een officiële vertegenwoordiger is.

Wij kunnen alleen maar hopen dat Peter een meer faire instelling en een groter hart heeft en deze kleingeestige en ongegronde kritiek aan zich laat voorbij gaan zo dat wij hem met open armen en met de legendarische gastronomische Brugsche gastvrijheid in gemeende vriendschap kunnen ontvangen.

Namens de organisatie van Kookeet,

Geert Van Hecke, Patrick Devos, Dominique Persoone, en alle andere deelnemende chefs.

(ds)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier