Organisatie Kerstloop in Brugge biedt een free run aan

© (Foto ACR)
Redactie KW

De tiende editie van de stadsloop kan omwille van Covid-19 niet in normale omstandigheden plaatshebben. Organisator Ivan Degrieck biedt een aangepast programma aan.

Hiermee probeert de organisator tegemoet te komen aan de vele vraag en de wensen van de mensen die aan het evenement willen deelnemen. “Enerzijds bieden we iedereen de mogelijkheid aan om individueel of met een paar vrienden de omloop te lopen wanneer het je zelf uit komt. Dar noemen we dan de free run. Anderzijds hebben we de normale Kerstloop weliswaar met een zeer beperkt aantal deelnemers op vrijdagavond. Snel inschrijven is de boodschap want vol is vol en het is zeer beperkt in dit uitzonderlijke jaar”, aldus Ivan Degrieck.

Iedereen die wil deelnemen aan de free run kan starten en de omloop afleggen op de volgende dagen: woensdag 9 december vanaf 13.00 uur tot 20.00 uur, donderdag 10 december vanaf 10.00 uur tot 20.00 uur, vrijdag 11 december vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur en zaterdag 12 december vanaf 10.00 uur tot 20.00 uur. De omloop in de mooie Brugse binnenstad bedraagt 7,5 kilometer. “Starten en aankomen gebeurt op het binnenplein van de Halletoren met het borstnummer die de tijd zal registreren. Het borstnummer zal na inschrijving per post worden opgestuurd.”

Vrijdagavond is er dan nog de normale run, zij het met een beperkt aantal deelnemers. Er is 6 km om 19.30 uur, met momenteel vierhonderd deelnemers aan de start en een 10 km met aanvang om 20.15 uur met nog eens hetzelfde aantal lopers aan de start. Het vertrekpunt is op ‘t Zand in Brugge waar er voldoende ruimte is om alles veilig te laten verlopen. De aankomst blijft op de Burg zoals de voorgaande jaren. Voor de start en na de aankomst is een mondmasker verplicht. Bij aankomst is er een naturaprijs, de nodige bevoorrading en zal de tijd van iedere loper worden geregistreerd in een alfabetische lijst.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier