Organisatie hoopt op Schone Schaapjes in september

Een beeld van de vorige editie van Schone Schaapjes. Dit jaar volgt er misschien een coronaversie in september. © JCR
Redactie KW

Schone Schaapjes, de familiebeurs die traditioneel tijdens het pinksterweekend plaatsvindt op de terreinen van vakantiehoeve Open Huis in Staden, vindt dit jaar door de coronacrisis alvast niet tijdens het pinksterweekend plaats. Organisator Koen Maertens hoopt tijdens het eerste weekend van september alsnog een aangepaste corona-editie te kunnen organiseren.

Schone Schaapjes stond dit jaar gepland voor zaterdag 30 en zondag 31 mei en maandag 1 juni. Het openluchtevenement dat bezoekers uit gans Vlaanderen en zelfs uit het buitenland trekt kan door de coronacrisis evenwel niet op de voorziene data doorgaan.

“We volgen alle evoluties op de voet en hopen zo spoedig mogelijk een nieuwe datum te kunnen voorstellen”, vertelt Koen Maertens, “Op dit moment denken we aan het eerste weekend van september als mogelijke nieuwe datum. We communiceren daaromtrent meteen als we meer zekerheid hebben. Het had dit jaar een feesteditie moeten worden. Niet alleen zou het de vijftiende editie van Schone Schaapjes worden. Ook onze vakantiehoeve viert haar twintigste verjaardag. Indien Schone Schaapjes alsnog in september mag doorgaan, plannen we evenwel een aangepaste ‘corona’ editie. De geplande feesteditie met alle nodige toeters en bellen wordt verplaatst naar het pinksterweekend van 2021.”. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier