Organisatie E3 Harelbeke stelt gloednieuwe kikkerbanner voor

Redactie KW

De oude banner, twee gebodypainte vrouwen die samen een kikker vormen, werd afgekeurd door de UCI en diende vervangen te worden.

De nieuwe banner van de E3 Harelbeke is zaterdag in Oostrozebeke officieel voorgesteld in het atelier van borduur- en vlaggenmaker fa. Waelkens. De oorspronkelijk banner, met daarop twee gebodypainte vrouwenlichamen, was door de UCI verboden. Zij waren van mening dat er werd gespot met naakte vrouwenlichamen. Dat kon volgens de UCI niet door de beugel. De banner moest verwijderd worden of anders volgde een boete. Ook was de kans groot dat de organisatoren hun licentie zouden verliezen voor het organiseren van de koers.

Eerste banner “vrouwonvriendelijk”

Jacques Coussens van het organiserende comité gaf uitleg bij de voorstelling van de nieuwe banner: “De organisatoren zijn allemaal zakenmensen. Wij willen de wedstrijd aanpakken net zoals wij onze eigen zaken runnen. Dat betekent dat het product moet verkopen. Het was de bedoeling om origineel uit de hoek te komen, wat de kikkerbanner ook was.”

“Wij hadden nooit de bedoeling om met onze kikkerbanner te provoceren of choqueren. Bovendien ging het niet om twee naakte vrouwenlichamen die in elkaar vestrengeld waren, want de vrouwen droegen een bikini. Ze waren dus helemaal niet naakt.”

Nieuw exemplaar

“Wij wilden een product creëren dat insloeg. Daar waren we blijkbaar ook geslaagd. Door het njet van de UCI hebben we eigenlijk een cadeautje gekregen. Uiteindelijk hebben we beslist om de originele banner te verwijderen en te vervangen door een nieuw exemplaar. Je kan dus wel stellen dat de kikker van zijn troon is gevallen.”

Er zullen 148 exemplaren van de nieuwe banner verspreid worden. Het verhaal van de kikkermeisjes blijft echter bestaan: de winnaar van de koers wordt tot prins gebombardeerd én krijgt zoenen van de kikkermeisjes. Op de foto de ontwerpers en maker van de nieuwe E3-banner die de twee in elkaar verstrengelde kikkermeisjes moet vervangen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier