"De afgelopen weken deden we heel wat inspanningen om, rekening houdend met de algemene gezondheid van onze medemensen, E3 BinckBank Classic te kunnen laten doorgaan. Als organisatie willen we uiteraard de volksgezondheid niet in gevaar brengen, deze primeert boven alles", klinkt het. "In navolging van het overheidsbesluit om alle evenementen in België te annuleren, gaat E3 BinckBank Classic op 27 maart 2020 niet door wegens overmacht. Zowel het sportieve luik, het hospitality gebeuren als de festiviteiten op de E3 Arena worden afgelast om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan."

De organisatie zegt heel wat vragen te moeten beantwoorden en wil daar de komende dagen de tijd voor nemen. "Er komen nu heel wat vragen af op onze organisatie. De komende dagen gaan we deze bekijken en correct opvolgen. We willen bij deze alle betrokken partijen oproepen om ons als organisatie de afhandeling van deze annulatie te laten voorbereiden en dan op korte termijn alles correct te informeren richting wielerliefhebbers, renners, sponsors, partners, medewerkers, klanten, leveranciers, overheden ..."

"De afgelopen weken deden we heel wat inspanningen om, rekening houdend met de algemene gezondheid van onze medemensen, E3 BinckBank Classic te kunnen laten doorgaan. Als organisatie willen we uiteraard de volksgezondheid niet in gevaar brengen, deze primeert boven alles", klinkt het. "In navolging van het overheidsbesluit om alle evenementen in België te annuleren, gaat E3 BinckBank Classic op 27 maart 2020 niet door wegens overmacht. Zowel het sportieve luik, het hospitality gebeuren als de festiviteiten op de E3 Arena worden afgelast om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan." De organisatie zegt heel wat vragen te moeten beantwoorden en wil daar de komende dagen de tijd voor nemen. "Er komen nu heel wat vragen af op onze organisatie. De komende dagen gaan we deze bekijken en correct opvolgen. We willen bij deze alle betrokken partijen oproepen om ons als organisatie de afhandeling van deze annulatie te laten voorbereiden en dan op korte termijn alles correct te informeren richting wielerliefhebbers, renners, sponsors, partners, medewerkers, klanten, leveranciers, overheden ..."