Orde Van de Vlaskapelle pakt uit met carnavalsprogramma voor bubbels

Prins Stef kan via een bubbelverkiezing dit jaar tientallen opvolgers krijgen. (foto AV)
Prins Stef kan via een bubbelverkiezing dit jaar tientallen opvolgers krijgen. (foto AV)
Redactie KW

‘Het feest mag beginnen, ‘t vaccin is binnen’. Met die oorwurm als leidmotiefje storten de Gullegemnaars zich van 12 tot en met 14 februari in een coronaveilig carnavalsweekend, waarin plezier en positivisme de kommer en kwel even moeten doen vergeten. De carnavalsgroet ‘Alaaf’ zal straks niet uit de lucht gegrepen zijn.

“Dit initiatief is onze manier om het vijftigste carnavalsjaar in Gullegem niet zomaar te laten passeren”, zegt Pieter Casier, lid van de organiserende Orde van de Vlaskapelle. “Echt vieren zullen ook wij echter moeten uitstellen tot 2022”.

Het opzet is simpel, volgens Pieter. Met een aantal ludieke activiteiten moeten gezinnen en verenigingen nog eens uit hun kot komen . “De coronamaatregelen zijn wat ze zijn, en beperken ons natuurlijk behoorlijk in onze mogelijkheden”, zegt hij. “Toch hebben wij een weekend weten samen te stellen waarin jong en oud hun ding kunnen doen”, legt hij uit. “De respons is overweldigend.”

De eerste activiteit is een TikTok-challenge, waarin het erop aankomt een of meer grappig filmpje in te blikken. Die worden verzameld en tot een toffe compilatie gemonteerd. Op zaterdag 13 februari krijgt iedereen ze te zien op Facebook. Eentje kunnen we al verklappen, een echte carnavalkraker: ‘Het feest kan beginnen’. Daarvoor gingen ordevoorzitters en Domino-sterren Brecht Clauws en Nico Six bij onze noorderburen de mosterd halen.

Kiezen in je bubbel

Op zaterdagavond – of op een ander moment tijdens het weekend – kunnen de inwoners in hun bubbel met het gezin en hun vaste knuffelcontactpartner een eigen carnavalsprins verkiezen. Dit gebeurt onder de titel ‘Hello prins’. In deze carnavalsversie van ‘Hello Fresh’ worden drankjes en hapjes gecombineerd met selectieproeven uit de voorbije negenenveertig jaar. Stemmen kan door een mailtje te zenden naar carnavalgullegem@hotmail.com . Elke prins krijgt sowieso een vermelding op de Wall of Fame van de orde op Facebook.

Van 12 tot 21 februari kun je ook een carnavalswandeling maken langs de Gullegemse handelszaken, waarbij kan gestemd worden op de mooist aangeklede etalages. Particulieren kunnen ook meedingen door hun gevels carnavalesk aan te kleden. De carnavalswandeling bestaat in twee versies: een lange van twaalf kilometer en een korte, rol- en kinderwagenvriendelijke van vijf kilometer. Tijdens de lange versie kun je ter vermaak op zoek gaan naar een rist verborgen carnavalsprinsen. Onder de deelnemers wordt, in samenwerking met de plaatselijke middenstand, voor 2.000 euro aan waardebons verloot.

(AV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.