Orde van de Ezel uit Kuurne komt met paté op basis van ezelsbier

© foto BRU
Redactie KW

De Orde van de Ezel uit Kuurne pakt uit met een nieuw product. Naast Ezelsbier gooit de Orde het roer om en zorgt er nu ook voor dat hongerige magen kunnen gevuld worden.

“Het idee komt eigenlijk van ex-koning Ezel en ordemember Benedikt Devos”, vertelt Bert Demeulemeester. “Een cafébezoek in de Westhoek inspireerde Benedikt. In plaats van de klassieke portie gemengd kaas en salami, zette de cafébaas hem een potje paté voor op basis van Brugse Zot, perfect passend bij dat lekker biertje en toen maakte Benedikt de reflex ‘dit moet toch ook kunnen met onze Kuurnse EZEL’?

Na contact te hebben opgenomen met Veurn’ Ambachtse, werd een etiket ontworpen door Reiner Van Wonterghem waarmee een nieuw Ezelsproduct meteen het daglicht zag. Paté met EZEL-bier zit verpakt in een bokaal van 180 gram en is te verkrijgen in de winkel van ‘De Drie Wijzen’ in de Kerkstraat. Een verpakking kost ?4,95. Om te beginnen werden een 250 stuks vervaardigd. De Orde hoopt de paté ook via de lokale slagers en uiteraard ook in de cafés te kunnen verkopen.

(BRU/ foto BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier