Orde 33 Meesterkoks van België wordt 33 Masterchefs

Drie nieuwe leden kregen de titel van Compagnie de la Toque Blanche. © MF
Redactie KW

Vanaf 1 januari 2018 wordt de prestigieuze Orde van de 33 Meesterkoks van België de 33 Masterchefs Belgium.

De Orde van de 33 Meesterkoks van België wordt vanaf volgend jaar kortweg de 33 Masterchefs. Dat zei voorzitter Stéphane Buyens tijdens de gala-avond in het Kursaal in Oostende. “Hiermee komt een einde aan de originele naam, maar niet aan de kwaliteit van de Orde. De 33 Masterchefs is hiermee helemaal mee met zijn tijd en staat dan ook internationaal helemaal op de kaart. Masterchefs is een begrip en hiermee vallen alle taalgrenzen weg. Het nieuwe logo is intussen al bekend. Een nieuwe mijlpaal met visie op de toekomst”, geeft de voorzitter mee.

Sandra Bekkari is nieuw erelid

In onze regio zijn er dit jaar geen nieuwe Masterchefs, wel drie nieuwe leden die met de titel van Compagnie de la Toque Blanche naar hun fornuis trekken. Tom Vanhaecke (Chef in Grand Café du Bassin in Oostende), Willem Koopman (Hostellerie Le Fox in De Panne) en Jean-Philippe Furnimont (Chef in restaurant Kok sur Mer in Vlissegem) werden beloond voor hun klasse en inzet voor het gebruik en promoten van streekproducten. Uit Brugge kregen ze het gezelschap van Stefaan Timmerman (Chef in restaurant Assiette Blanche).

Uit erkentelijkheid en hun inzet voor de Belgische gastronomie werd voedingsconsulent Sandra Bekkari in de Orde opgenomen als erelid. Ze vertoefde hiermee in leuk gezelschap van acteur Axel Daeseleire, tegelijk nieuw erelid. De intronisatie sloot af met de benoeming van twee nieuwe Meesterkoks: Kurt Coosemans uit restaurant Greenroom in Perk en Pascal Vandenheulen uit restaurant De Pastorie in Zevergem.

Ode aan de zee op het menu

In het Kursaal konden de aanwezigen volop genieten van de kookkunsten van Lieven Demeestere, Tim Saint-Germain en Frans Saint-Germain. Met een Ode aan de Zee was het volop genieten van een open ravioli met krab, rogvleugel en kabeljauw. Michel en Frederic Van Tricht zorgden voor een uitmuntende selectie kazen terwijl het nagerecht een creatie was van de 33 Masterchefs. Dat alles rijkelijk overgoten met de beste wijnen uit Bourgogne en Bordeaux. De leerlingen van de Hotelschool Ter Duinen zorgden voor een vlekkeloze bediening.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier