Opvallende meeuwenschildering als startpunt van Tour Elektriek in Nieuwpoort

© MVO
Redactie KW

Met het ‘streetart’-project Tour Elektriek streeft Stad Nieuwpoort ernaar om kunst meer in het straatbeeld én dichter bij de mensen te brengen. Tien saaie en grijze elektriciteitskastjes krijgen een kunstlaagje.

Startpunt van de artistieke route door Nieuwpoort-Stad is de unieke muurschildering van een meeuw, een creatie van de Antwerpse straatartiest Lobster Robin. Het kunstwerk springt meteen in het oog, onder de boog tussen het stadhuis en de stadshalle. Opvallend is het trompe-l’oeileffect, waarbij de toeschouwer als het ware een glimp opvangt van zaal Geeraert (de benedenzaal van de Stadshalle) die zich achter de stenen muur met de meeuw bevindt.

Aan deze Tour Elektriek werken zeven streetart-artiesten mee van het kunstenaarscollectief Treepack. Deze Belgische organisatie is gespecialiseerd in muurschilderingen en streetart en heeft al heel wat artistieke projecten gerealiseerd.

Schepen van Cultuur Ann Gheeraert: “Als kunstlievende stad willen wij iedereen op een laagdrempelige manier laten genieten van kunst, maar tegelijkertijd willen we kunstenaars een forum aanbieden om zich creatief uit te leven. Maar liefst tien elektriciteitskastjes in het centrum kregen een opsmukbeurt en werden beschilderd met een maritiem thema. De beschilderde kastjes vormen samen een kleurrijk parcours doorheen de stad.” (MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier