Opvallend: Joachim Coens haast zich van de koning naar onze Kraks

Joachim Coens met 'zijn' Krak van Damme: Ann Serlet. © Davy Coghe
Philippe Verhaest

Een van de meest opvallende aanwezigen tijdens het Krak-gala van Krant van West-Vlaanderen was informateur Joachim Coens. “Ik wilde dit voor geen geld ter wereld missen”, zegt hij.

Gisteren werd de opdracht van informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) met een week verlengd. Drukke tijdens voor de Damse politicus, maar toch maakte hij er een punt van om nog even op het Krak-gala langs te komen. Rechtstreeks van Koning Filip naar de huldiging in de gebouwen van Vives in Brugge.

“Ik wilde dit voor geen geld ter wereld missen”, zegt hij. “Onze Krak van Damme – Ann Sarlet – is een gouden vrouw en zij verdient alle steun. Eigenlijk ben ik speciaal voor haar nog naar hier gereden. Ik wilde haar koste wat het kost persoonlijk gelukwensen. De Krak van je gemeente vind ik trouwens een schitterend initiatief. Dit is echt thuiskomen.”

Ann Sarlet zet zich al jarenlang in voor het verenigingsleven en de sportwereld in Damme en is de drijvende kracht achter Talk Blue, een organisatie die strijdt tegen endeldarmkanker en patiënten ondersteunt. “Wat zij doet, is onbetaalbaar”, stelt Joachim Coens nog.

Nooit opgeven

Dat zijn informateursopdracht verlengd is, kwam ook voor Joachim Coens zelf als een verrassing. “Daar had ik echt geen rekening mee gehouden”, zegt hij. “We hebben lang gepraat, met een extra week als resultaat. Hopelijk weten we binnen enkele dagen meer en kan er iets in beweging gezet worden. Als informateur draag ik één leuze hoog in het vaandel: never surrender!”