Opvallend bord als aankondiging tentoonstellingen rond wederopbouw na WOI

Voor de Lakenhalle in Ieper staat al een paar dagen een opvallend bord. Het is een aankondiging van de twee tentoonstellingen over de wederopbouwperiode na WOI in het IFFM en in het Ypres Museum.

© CM

Het bord is een duplicaat van een 100 jaar oud bord. In de zomer van 1919 liet de Britse commandant Beckles Wilson het bord in de ruïnes van de Lakenhalle plaatsen. De Britse overheid zette daarmee haar kracht bij om minstens een deel van de ruïnes te bewaren.

Het bord stond op dezelfde plaats waar nu een duplicaat werd neergezet. Het origineel exemplaar zal op de tentoonstelling ‘Feniks’ te zien zijn. Die tentoonstelling, over de wederopbouw na WO I loopt van 7 maart tot 15 november in het In Flanders Fields Museum.

herSTELLINGEN

Anno 1919.
Anno 1919.© gf

Daarnaast focust het Yper Museum zich in met de expo ‘herSTELLINGEN’ op het herstel van het sociocultureel leven in Ieper en de deelgemeenten. Verschillende thema’s brengen het verhaal van de eerste inwoners die naar huis terugkeren. ‘herSTELLINGEN’ loopt van 21 maart tot 17 januari volgend jaar. (CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.