Opvallend: Alle 508 bewoners van openbare Kortrijkse WZC’s willen gevaccineerd worden

Annelies Nollet

Morgen (woensdag) worden alle 130 bewoners van WZC Sint-Jozef in Kortrijk ingeënt met het coronavaccin. Ze kozen daar allemaal vrijwillig voor. Nog opvallender is dat de 378 bewoners van de andere vier WZC’s van Zorg Kortrijk ook allemaal kiezen voor een prik.

“Het klopt dat nog geen enkele bewoner van onze woonzorgcentra of de daarbij horende serviceflats heeft aangegeven dat ze geen vaccin willen”, aldus schepen van Sociale Zaken Philippe De Coene (SP.A). “Ik vermoe niet dat daar snel verandering in zal komen.”

Vorige week hoopte de schepen nog voorzichtig op een inentingsgraad van 90 procent. “Maar het ziet er dus naar uit dat dat werkelijk 100 procent wordt”, aldus een heel tevreden schepen. “Het toont nog maar eens duidelijk aan dat onze mensen perspectief nodig hebben.”

Geen nieuwe bezoekregeling

Alle bewoners beslissen zelf of ze het vaccin willen. Van mensen die niet meer in staat zijn om zelf die beslissing te nemen, wordt de familie gecontacteerd.

Tegen eind februari zouden alle bewoners van de vijf openbare en de zeven private woonzorgcentra in Kortrijk beschermd moeten zijn tegen corona. Voorlopig verandert de bezoekersregeling in die vijf eerste niet. Bezoekers zullen ook na het toedienen van de vaccins aan een sneltest onderworpen worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.