Optreden Will Tura bracht gouden echtpaar uit Kuurne samen

De jubilarissen werden samen met hun familie op het gemeentehuis ontvangen. © LOO
Redactie KW

Op 10 maart 1970 traden Martin Huysman en Ria Detavernier in het huwelijksbootje. Om deze bijzondere gebeurtenis te vieren, werd het paar op het gemeentehuis ontvangen.

Martin is de oudste van een gezin van vijf en groeide op op de Brugsesteenweg waar zijn vader een bakkerij had. Na zijn lager onderwijs trok Martin naar het Sint-Amandscollege waar hij Latijn en het moderne volgde, om vervolgens naar de bakkersschool Ter Groene Poorte in Brugge te trekken. Na zijn studies kon hij aan de slag in de bakkerij van vader Staf, die hij na zijn legerdienst overnam. In 2010 ging Martin met pensioen.

Ria groeide op met vijf broers en drie zussen. Haar vader was slager en haar moeder had een café. Na haar lager onderwijs kon Ria aan de slag in een slagerij in Etterbeek. Toen haar broer, die er ook werkzaam was, in het huwelijksbootje stapte, hield Ria het daar eveneens voor bekeken en besliste om mee te helpen in het café van haar zus Betty.

Martin en Ria leerden elkaar kennen in café Stadion waar Ria werkte. Martin ging daar, samen met het personeel van de bakkerij van zijn vader, nu en dan een pintje drinken. Toen op een dag Ria plannen had om na het werk een optreden van Will Tura in zaal Thierbrau in Hulste bij te wonen samen met een bevriend koppel dreigde dit uitstapje bijna in het water te vallen, nadat dat koppel door omstandigheden deze afspraak diende af te zeggen. Gelukkig was reddende engel Martin in de buurt, die Ria aanbood om samen met hem naar het optreden te gaan.

Leuke avond

Het werd uiteindelijk een leuke avond die Martin en Ria dichter bij elkaar bracht. Ondanks de afscheidskus volgde niet meteen een nieuwe afspraak. Een nieuwe ontmoeting leverde een afspraakje op naar de cinema. Vanaf dat moment waren Martin en Ria een koppel en op 10 maart 1970 gaven ze elkaar het jawoord. Het huwelijk van Martin en Ria werd gezegend met twee kinderen: Steven en Stefanie die op hun beurt reeds zorgden voor vijf kleinkinderen: Charles, Feline, Pepijn, Gideon en Eusebie. Het gezin hield van reizen. In maart maakten ze graag een verre reis en in de zomervakantie reisden ze met de caravan door heel Europa. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier