Optreden Rob de Nijs begint in mineur maar eindigt in gigantisch feest in Kursaal Oostende

Rob de Nijs. © FODI
Patrick Depypere

Amper 25 minuten nadat Rob de Nijs met zijn show Niet voor het laatst op het podium stond van Kursaal Oostende verdween hij al terug in de coulissen van Kursaal Oostende. Er bleek iets fout te gaan met zijn stem, waardoor de Nederlandse zanger zich verontschuldigde en even backstage ging. Maar het duurde niet lang. Rob keerde terug én vanaf dan werd zijn show een gigantisch feest.

Al 60 jaar draait de Nederlandse zanger mee in de showbizzland. Rob (76) is ieder jaar meerdere keren trouw op post voor Concertevents. De zanger toert met Niet voor het laatst. In Kursaal Oostende trad hij op een zwoele vrijdagavond op voor zo’n 1.000 aanwezigen. De show begon mooi op tijd. In ‘t begin stond hij een beetje krampachtig op het podium. Precies of er iets niet goed ging. Dat zijn we van hem niet gewoon. En inderdaad, er scheelde iets met zijn stem. Hij ging even backstage. Het publiek begreep dat. Het duurde niet lang vooraleer Rob terug keerde en zijn optreden verder kon afwerken. Tijdens die onderbreking hoorden we niets anders dan begrip in de zaal. “Chapeau dat hij op zo’n leeftijd het nog allemaal kan en doet”, hoorden we zeggen. Na een kleine tien minuten keerde hij terug en kreeg hij een oorverdovend applaus. Met dank aan een Jupiler, want een pilsje kan wonderen doen voor een stem. Iedereen had respect voor de sympathieke Nederlandse zanger.

Rob de Nijs.
Rob de Nijs.© FODI

Rob heeft veel hits, waaronder ook Banger Hart. Nadat de eerste twee noten van dat lied in de zaal weerklonken, veerde iedereen recht. Het publiek zong mee, klapte in de handen. Dat gaf precies veel energie aan Rob, die enkele danspasjes deed. Na de pauze hoorden we vooral veel hits weerklinken. Het publiek zong luidkeels mee. Rob sloot zijn optreden af met de woorden : “Ik hou van jullie en de mazzel.”

Rob de Nijs.
Rob de Nijs.© FODI

(PADI & Mervyn)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.