https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Optiek Segers verhuistvan Boezinge naar Ieper

Dominiek Segers: “Ik voel me al lang thuis in Ieper.” (foto FB)
Redactie KW

Dominiek Segers is al 34 jaar opticien in Boezinge. Ze opende nu recent een nieuwe optiekzaak in de Menenstraat in Ieper. “Ik wilde vluchten voor de wegenwerken die er aankomen in Boezinge en Optiek Priem stopte”, aldus Dominiek. “Dit is de juiste plaats op het juiste moment en ik ben van plan om er te blijven.”

Dominiek Segers baatte 34 jaar een optiekzaak uit in de Diksmuidseweg in in het centrum van Boezinge. “Maar met de zware wegenwerken die er de komende jaren aan komen, zal mijn winkel daar moeilijk bereikbaar zijn”, vertelt ze. “Ik brak er al een tijdje mijn hoofd over om iets te doen om dat te ontwijken. Ik dacht om eventueel ergens een pop-upwinkel te beginnen maar dat zijn een hoop kosten voor een beperkte tijd en een geschikte locatie is niet evident.”

“Toen ik hoorde dat Optiek Priem in de Menenstraat stopte, heb ik hem meteen gebeld. Dit was de ideale plaats voor mij in de mooiste winkelstraat van Ieper tussen de markt en de Menenpoort. Ik ga hier trouwens niet meer weg, daarvoor hebben we te veel kosten gedaan. Ik voel me trouwens al lang thuis in Ieper, mijn man Wim Morlion is hier al jaren bankdirecteur bij KBC in de Rijselstraat.”

Prijs-kwaliteit primeert

Dominiek Segers heeft oog voor modieuze originaliteit. “De zoektocht naar mooie monturen en originele brillen vind ik boeiend. Mijn assortiment is erg breed, van klassiek tot sportief maar de prijs-kwaliteitsverhouding primeert altijd, samen met het modieuze uitzicht.”

Naast het ruime aanbod van brillen en zonnebrillen biedt Dominiek ook uurwerken en eigen handgemaakte juwelen aan. “Onder de noemer ‘Perle’ maak ik al jaren zelf sieraden, ook op maat voor wie met zijn of haar feestkledij langskomt. En we organiseren workshops voor wie zelf zijn eigen juwelen wil maken.” Voor Dominiek is het geen volledig afscheid van Boezinge. “Ik blijf er uiteraard wonen en mijn klanten kunnen nog steeds in Boezinge terecht, maar enkel op afspraak. Ik zie dat als een service naar minder mobiele mensen toe. ” (FB)

Info: Optiek Segers, Menenstraat 17 Ieper, 057 42 33 95.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.