Opstart consultaties in AZ Zeno verloopt vlot en rustig

Redactie KW

Maandag werden de consultaties in AZ Zeno voorzichtig heropgestart. Alle voorzorgsmaatregelen werden genomen. De veiligheid van de patiënten, medewerkers en artsen staat immers voorop.

In het kader van het afstand houden werden de centrale inkom en wachtzalen herschikt zodat het verkeer steeds in één richting loopt en er ten allen tijde minimum 1,5 meter afstand kan bewaard worden.

“We zijn voorzichtig gestart, aan ongeveer de helft van de consultatiecapaciteit. Wij evalueren de situatie komende vrijdag en bekijken dan samen met de artsen hoe het loopt en wanneer we verder kunnen uitbreiden. De patiënten komen soms wat aarzelend binnen maar zijn erg begripvol en respecteren de maatregelen. Ze zijn vooral opgelucht dat ze eindelijk bij hun arts terecht kunnen”, aldus financieel en administratief directeur Kristof Baetens.

Ambulante revalidatie

“Ook het dagziekenhuis is vanaf vandaag terug open. De ambulante revalidatie start woensdag 6 mei geleidelijk aan terug op. De bestaande patiënten, die de voorbije 7 weken reeds een afspraak gepland hadden, worden door het ziekenhuis opgebeld en krijgen voorrang voor een nieuwe afspraak.”

AZ Zeno vraagt met volgende punten rekening te houden:

-Ik kom alleen op consultatie, indien niet mogelijk kom ik met 1 begeleider.

-Ik breng indien ik kan een mondmasker mee.

– Ik meld me 15 minuten vóór aanvang aan in het ziekenhuis.

-Ik ontsmet bij het binnenkomen mijn handen en ik draag mijn mondmasker.

-Mijn temperatuur zal worden gemeten. Bij koorts, zal ik worden gevraagd om via de spoedgevallen het ziekenhuis binnen te komen.

-Ik houd 1,5 meter afstand en neem plaats op de aangeduide zitplaatsen.

-Ik draag mijn mondmasker tot ik het ziekenhuis verlaat. (DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.