Stad Poperinge meldt dat het voorlopig geen toezicht houdt op het betalend parkeren in de stad. Ook in de blauwe zone geldt een gedoogbeleid. Dat gedoogbeleid geldt tot een week na afloop van de coronamaatregelen. De beslissing is echter geen vrijgeleide tot wildparkeren. Wie fout parkeert, begaat immers een overtreding en kan geverbaliseerd worden.

Ook de GR-zitting van maart wordt geschrapt. Voorzitter van de gemeenteraad Isabel Lebbe (CD&V) besliste tot de afgelasting van de zitting van de gemeenteraad, de raad voor maatschappelijk welzijn en de raad van bestuur van AGB De Kouter van 30 maart. Mits normalisering van de situatie is de eerstvolgende zitting gepland op maandag 26 april.

Contacteer meldpunt

De Corona-crisis zorgt voor een ontwrichting van de samenleving, ook in Poperinge. Het lokaal bestuur beseft dat zeer veel inwoners met vragen zitten of nood hebben aan een babbel (om even hun isolement te doorbreken).

Om tegemoet te komen aan die noden richt de lokale overheid drie telefonische meldpunten in:

Het meldpunt Poperinge Helpt: 057/34 65 00, beantwoordt alle vragen rond hulp- en zorginitiatieven (welzijn, sociale zaken, seniorenzorg, kinderopvang, woonzorgcentrum enz.) of lijst die vragen minstens op (om later een zinvol antwoord door te spelen, van zodra beschikbaar).

Het meldpunt economie, specifiek voor handelaars, horeca, bedrijven en zelfstandigen, en gericht op (bedrijfs)economische vragen: 057/34 66 28.

Een algemeen meldpunt voor alle overige vragen: 057/34 66 60.

Deze drie meldpunten zijn vanaf donderdag 19 maart, 7 dagen op 7 operationeel van 8 tot 20 uur tot zolang de crisis duurt. Daarnaast kan je ook via mail je vraag stellen via corona@poperinge.be (AHP)

Stad Poperinge meldt dat het voorlopig geen toezicht houdt op het betalend parkeren in de stad. Ook in de blauwe zone geldt een gedoogbeleid. Dat gedoogbeleid geldt tot een week na afloop van de coronamaatregelen. De beslissing is echter geen vrijgeleide tot wildparkeren. Wie fout parkeert, begaat immers een overtreding en kan geverbaliseerd worden.Ook de GR-zitting van maart wordt geschrapt. Voorzitter van de gemeenteraad Isabel Lebbe (CD&V) besliste tot de afgelasting van de zitting van de gemeenteraad, de raad voor maatschappelijk welzijn en de raad van bestuur van AGB De Kouter van 30 maart. Mits normalisering van de situatie is de eerstvolgende zitting gepland op maandag 26 april. De Corona-crisis zorgt voor een ontwrichting van de samenleving, ook in Poperinge. Het lokaal bestuur beseft dat zeer veel inwoners met vragen zitten of nood hebben aan een babbel (om even hun isolement te doorbreken).Om tegemoet te komen aan die noden richt de lokale overheid drie telefonische meldpunten in:Het meldpunt Poperinge Helpt: 057/34 65 00, beantwoordt alle vragen rond hulp- en zorginitiatieven (welzijn, sociale zaken, seniorenzorg, kinderopvang, woonzorgcentrum enz.) of lijst die vragen minstens op (om later een zinvol antwoord door te spelen, van zodra beschikbaar).Het meldpunt economie, specifiek voor handelaars, horeca, bedrijven en zelfstandigen, en gericht op (bedrijfs)economische vragen: 057/34 66 28.Een algemeen meldpunt voor alle overige vragen: 057/34 66 60. Deze drie meldpunten zijn vanaf donderdag 19 maart, 7 dagen op 7 operationeel van 8 tot 20 uur tot zolang de crisis duurt. Daarnaast kan je ook via mail je vraag stellen via corona@poperinge.be (AHP)