OPROEP Wordt het woonzorgcentrum voor u ook onbetaalbaar?

Met een nieuwe ‘KW Onderzoekt’ neemt De Krant van West-Vlaanderen de factuur van het rusthuis onder de loep. (foto Belga) © BRUNO FAHY BELGA
Olaf Verhaeghe

Hoe hoog ligt de prijs van het woonzorgcentrum in West-Vlaanderen? Hoe snel is die prijs gestegen? En hoe betaalbaar is dat alles nog voor onze ouderen? Met een nieuwe ‘KW Onderzoekt’ bekijkt De Krant van West-Vlaanderen de factuur van het rusthuis en de financiële impact op wie er verblijft.

Maar om dat te doen, hebben we uw hulp nodig. De redactie is op zoek naar mensen die willen getuigen over hoe zwaar de rusthuisfactuur weegt op het eigen pensioen, het inkomen van de partner of de rekeningen van de kinderen. Naar mensen die zich zorgen maken over hoe ze hun kamer straks of in de verdere toekomst zullen moeten betalen. En naar mensen die financieel bijspringen om een ouder, familielid, vriend of kennis in een woonzorgcentrum te helpen.

Ben of ken je u zo iemand? Laat het ons dan zeker weten door een mailtje te sturen naar olaf.verhaeghe@kw.be. Vergeet daarbij zeker uw telefoonnummer niet te vermelden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.