https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oproep voor verjaardagskaartjes naar Waregemse 100-jarige bewoner

Woonzorgcentrum De Meers wacht nog even om alle remmen los te gooien.© DJW
Woonzorgcentrum De Meers wacht nog even om alle remmen los te gooien.© DJW
Redactie KW

Bijna alle rusthuisbewoners zijn gevaccineerd, het zorgpersoneel idem dito. Toch zijn er nog steeds redelijk beperkende maatregelen omtrent het bezoek van kracht. In wzc De Meers in Waregem viert een van hun bewoners op 14 juni z’n honderdste verjaardag, maar een groot feest zit er voorlopig nog niet in.

Elke bewoner mag momenteel twee wisselende knuffelcontacten hebben, die naast een bezoekje buiten of op de kamer, ook in de cafetaria mogen vertoeven. Als die contacten onder hetzelfde dak leven, mogen ze samen op bezoek komen. Is dat niet het geval, dan mag de bewoner nog steeds maar één familielid, geliefde of kennis tegelijk ontvangen.

Familie hoort erbij

Een honderdste verjaardag vieren met slechts één dierbare van buitenaf erbi,j is natuurlijk wel heel pover. Daarom hoopt het personeel van De Meers dat er volgende week versoepelingen worden aangekondigd. “Natuurlijk zetten wij alles in het werk om deze dag zo feestelijk mogelijk in te kleden op de afdeling. Maar de familie van de bewoner zou zeker gemist worden, logisch natuurlijk. Mochten de verhoopte versoepelingen niet doorgaan, zouden een massa aan kaartjes zeker een leuk extraatje zijn voor de jarige”, laat directrice Ann Herpels weten.

Zwaar getroffen

In De Meers moeten de knuffelcontacten ook nog steeds een mondmasker dragen en afstand houden. Naar redenen voor die voorzichtigheid hoeven we niet ver te zoeken. Tijdens de eerste coronagolf werdt De Meers hard getroffen. “We zijn toen 62 bewoners verloren. Tijdens de tweede golf zijn we dan weer volledig gespaard gebleven. Toen hebben we zelf speciaal een covidafdeling opgericht voor herstellende patiënten uit ziekenhuizen en andere woonzorgcentra. Maar we zijn altijd heel voorzichtig gebleven, zelfs nu iedereen gevaccineerd is, ook om de externen zelf te beschermen hé”, aldus Ann.

Omwille van privacyredenen kon het personeel de naam van de jarige niet vrijgeven, maar toch willen ze graag een warme oproep lanceren om het feestvarken in de bloemetjes te zetten. Ze roepen op om massaal verjaardagskaartjes op te sturen om deze mijlpaal toch op een speciale manier te kunnen vieren. (PS)

Stuur je kaartje naar: wzc De Meers, vierde verdieping (afdeling 4.1), Schakelstraat 43, 8790 Waregem

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten