Oproep naar getuigen: “Wie stak onze kat Pepper opzettelijk in brand?”

Pepper wordt momenteel in slaap gehouden, zodat hij geen pijn zou hebben. (foto ON)
Olivier Neese

Sandra Soete uit Gistel heeft een klacht ingediend tegen de onbekenden die haar kater Pepper zwaar toetakelden. De kat werd wellicht in brand gestoken en raakte zwaar verbrand. De politie onderzoekt de zaak.

“Zondagavond waren we op ons ongemak omdat onze poes maar niet naar huis kwam”, doet baasje Sandra Soete geëmotioneerd het verhaal. “Om 22.45 uur stond onze 4-jarige kater aan het raam en we zagen meteen dat er iets mis was. Eerst dachten we dat hij gegrepen was door een auto, maar toen we dichter kwamen, zagen we dat hij voor een derde verbrand was… We zijn er meteen mee naar de dierenarts gegaan. Nooit eerder had ze zoiets gezien… Brandwonden van derdegraads. Zijn hele linkerkant, van zijn hoofd tot aan zijn poten. Aan de wonden kunnen we duidelijk zien dat hij opzettelijk in brand is gestoken. Allicht hebben ze hem in het nauw gedreven, overgoten met een goedje en hem dan in brand gestoken.”

Vrezen voor het ergste

Pepper verblijft op dit moment bij de dierenarts, die er alles aan doet om het diertje te redden. “Ze zal haar nu proberen in slaap te brengen, om de wonden te verzorgen. Of hij eruit zal komen… (emotioneel) Mensen die zulke wonden oplopen, worden in coma gebracht en krijgen nieuwe huid. Bij een kat is dat onmogelijk.”

“Een buurtbewoonster liet ons weten dat ook haar kat gisterenavond bloedend en vol slijm naar huis kwam…”

Het gezin diende maandagmorgen meteen een klacht in bij politiezone Kouter, die een pv opstelde en met een onderzoek start. “In de buurt van de Canadalaan in Gistel zullen we ook flyeren. We willen er alles aan doen om te weten te komen wie dit heeft gedaan. We vermoeden dat er een beul aan het werk is. Een buurtbewoonster liet ons weten dat ook haar kat gisterenavond bloedend en vol slijm naar huis is gekomen… Wie doet nu zoiets?”

Wie iets gezien of gehoord heeft, mag contact opnemen met de politie via 059 27 02 30.

Pepper vooraleer hij verbrand raakte. (gf)
Pepper vooraleer hij verbrand raakte. (gf)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.