Oprichtster vzw Huroki overleden

Redactie KW

De 86-jarige Anny Tuytte, oprichtster van kinderatelier Flieflotter en de vzw Huroki, verloor vorige week de strijd tegen het coronavirus.

Anny Tuytte, die tijdens haar beroepsloopbaan les gaf aan het Sint-Lutgardisinstituut in Roeselare, stond aan de wieg van vzw Huroki, een organisatie die zich inzet voor Roemeense kinderen. De Ardooise reisde tot anderhalf jaar geleden nog vaak naar het land om er zich in te zetten voor verschillende projecten. Samen met medebezielster zorgde ze er ook voor dat Roemeense kleuters tijdens de wintermaanden opgevangen werden bij Vlaamse gastgezinnen.

Anny stond ook mee aan de wieg van kinderatelier Flieflotter in Ardooie. Heel wat plaatselijke kinderen ontwikkelden hun creatieve talenten in de kunstacademie. “Moeder reed tot de laatste dag voor haar opname in het ziekenhuis nog met de wagen”, aldus dochter Sibylle. Midden oktober testte Anny positief op het coronavirus. Na een korte ziekenhuisopname bezweek ze aan het virus. “We herinneren moeder als een sociale en erg geëngageerde vrouw”, aldus Sibylle.

(BF)