Oppositiepartij roept op om zwerfvuil mee te nemen als je gaat wandelen in Wielsbeke

Redactie KW

Op 28 maart zou in Wielsbeke normaal gezien een zwerfvuilactie plaatsvinden. Door de maatregelen rond het coronavirus stelde de gemeente de actie uit. Oppositiepartij U. maakt van deze ongewone periode gebruik om toch zwerfvuil op te ruimen. “Tijd voor een corona clean up.”

U. zou dit jaar deelnemen aan de zwerfvuilactie. Ondanks het uitstel naar een nog niet bepaalde datum, probeert de partij de mensen te motiveren tot een corona clean up. “Het is niet omdat de actie niet meer doorgaat, dat het zwerfvuil dan ook verdwijnt. Dat blijft uiteraard liggen. We merken dat er veel mensen een wandelingetje maken. Wat zwerfvuil oprapen, kan die wandeling extra nuttig maken“, zegt Benedikt.

De partij weet dat de gemeente al een groot aantal mooimakers telt. “Nu we niet veel kunnen doen, willen we die mensen wat bijstaan. Uiteraard doen we dat met de coronarichtlijnen in ons achterhoofd: voldoende afstand houden en niet met elkaar in aanraking komen”, zegt hij. “Veel mensen reageren op Facebook heel positief. Misschien kunnen zij ook een handje toesteken, want hun andere vrijwillige initiatieven zoals sportclubs of jeugdbewegingen liggen nu toch stil. Zwerfvuil ruimen is de ideale manier om je engagement voor de gemeente in leven te houden.”

Benedikt ruimde eerder deze week een uurtje op. Hij raakte niet verder dan een kilometer en keerde met twee volle vuilniszakken naar huis terug. “Ik heb zelf gemerkt dat het een drempel is waar je over moet. Chapeau voor de mooimakers die dat al jaren doen. Eens je de drempel over bent, dan zie je alleen het positieve. Zeker in het mooie weer!” meent hij.

U. hoopt nog op wat steun van de inwoners, maar ook van het gemeentebestuur. “We hopen navolging te krijgen om samen aan een proper Wielsbeke te werken. Ondertussen hebben we bij het bestuur navraag gedaan om grijpers en vuilniszakken te voorzien voor wie wil opruimen. Hopelijk gaat men daar begin volgende week op in”, besluit Benedikt.

(NVR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.