Oppositie haalt slag thuis: Izegem krijgt nu donderdag extra gemeenteraad

burgemeester Bert Maertens. © Davy Coghe
Philippe Verhaest

De voltallige oppositie in Izegem eiste een extra gemeenteraad en krijgt die ook. Op de agenda slechts één punt: de uitwerking van de Izegembon.

Uit onvrede over het verloop van de meest recente gemeenteraad, bundelden de oppositiepartijen de krachten en wilden ze een extra gemeenteraad georganiseerd zien. “Nu de gezondheid van onze Izegemnaren op het spel staat, willen we positief meewerken om duidelijke beslissingen te realiseren”, viel te horen.

Hun eis wordt nu ook ingewilligd. “Met de meerderheid hebben we dit voorstel besproken en besloten om het te steunen”, zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA). “Er is slechts één punt geagendeerd: de Izegembon. Ondertussen hebben we met een schepencollege een efficiënt voorstel uitgewerkt en dit zullen we ter goedkeuring voorleggen. Dan kan dit verhaal op 1 mei al van start gaan.”

De Izegembon is bedoeld om aankopen bij handelszaken in eigen stad te stimuleren. “We focussen op handelaars die de gevolgen van de coronacrisis rechtstreeks hebben ervaren en de deuren verplicht moesten sluiten”, vervolgt de burgemeester. “Iedere Izegemnaar zal via de webshop van de stad een bon kunnen aankopen en daar doet de stad telkens 20 procent extra bovenop.”

Elke Izegembon kost 20 euro, maar zal dus 24 euro waard zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten