Opnieuw zware problemen met waterleiding in Eernegem

Op zondagmorgen begaf de waterleiding het in de Aartrijkestraat. Het is niet de eerste keer. De waterleiding is er compleet versleten en de watermaatschappij heeft geen geld om ze te vernieuwen. Ditmaal brak de leiding ter hoogte van het tankstation van Franky Dumarey.

Het lek zou zich voorgedaan hebben zondagmorgen zeer vroeg in de morgen. “Het lek was net voor mijn tankstation, het water spoot er uit de grond en ik vreesde dat het water de ondergrondse opslagtanks zou besmetten. Ik moet er niet aan denken dat er water in de brandstoftanks van de auto’s van mijn klanten zou terecht komen. Daarom nam ik het zekere voor het onzekere en sloot mijn tankstation”, getuigt Franky Dumarey.

“Toch een pluim voor de watermaatschappij die de ganse dag met man en macht hebben gewerkt om de leiding te herstellen. Een stuk buis van twee meter lang diende te worden vervangen. Vandaag kwamen ze van de moederfirma Power de ondergrondse tanks controleren. In een tank was er inderdaad wat water ingesijpeld. Pas laat in de namiddag op maandag kon ik mijn station weer open stellen.”

(RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.