Opnieuw zomerbar in het Hamiltonpark

Een sfeerbeeld van vorig jaar, toen het JOC voor het eerst een zomerbar open hield in het Hamiltonpark. (GF)
Tom Gheeraert

Het JOC slaat van 29 juli tot en met 8 augustus op woensdag, vrijdag en zaterdag voor het tweede jaar op rij hun zomerbar op in het Hamiltonpark in Ieper. Op het menu staan foodtrucks, workshops, bediening aan tafel en zelfs twee optredens.

Het team van JOC Ieper opende vorig jaar al eens een zomerbar in het Hamiltonpark, de site bij het voormalige groenpark die nu dienst doet als evenementenweide. “Dat was tijdens de laatste drie woensdagen van augustus. Nu hebben we besloten om het ook op de vrijdagen en zaterdagen te doen, dus zes keer deze zomer”, zegt Charina Denolf, projectmedewerker van JOC Ieper. “Het concept blijft hetzelfde als vorig jaar, dus opnieuw met onze bus die we vorig jaar omgebouwd hebben tot bar, behalve dat we dit jaar moeten rekening houden met de coronamaatregelen. Dus zullen we zorgen voor meer tafels en meer tafelbediening. Verder voorzien we ook enkele workshops waarvoor je wel vooraf moet inschrijven. Die komen weldra online via onze Facebookpagina. Er zullen ook foodtrucks staan, vooral van lokale ondernemers. Dat is een belangrijk criterium. Verder is er ook randanimatie voorzien. Zo zullen er ook twee optredens plaatsvinden.”

Ander publiek

De zomerbar zal telkens open zijn van 15 uur tot 1 uur ‘s nachts. “Vorig jaar was dat een groot succes”, vervolgt Charina. “Voor onze vrijwilligers is het een mooie gelegenheid om eens uit te breken uit onze vertrouwde plek bij Het Perron en in een andere omgeving te vertoeven en op die manier ook eens een ander publiek te bereiken. Een zomerbar geeft ons kansen om nieuwe jongeren aan te trekken of mensen die niet meteen in het jeugdhuis zouden binnenkomen. Het JOC zelf zal gesloten zijn tijdens de periode dat de zomerbar open is. We verhuizen volledig naar het Hamiltonpark, tenzij het heel hard zou regenen. Dan kan het zijn dat we alsnog het JOC openen.”

Ondertussen is het voor de vrijwilligers in het jeugdhuis ook aanpassen aan de coronatijden. “Wij hebben onze maximumcapaciteit fors verminderd. Een struikelblok is dat er niet meer aan de toog besteld mag worden. Enkel bediening aan tafel is toegelaten. Normaal werken wij niet met tafelbediening. Onze vrijwilligers zijn daar ook niet voor opgeleid. We willen het voor de vrijwilligers doenbaar houden en proberen ons dan ook aan die maximumcapaciteit te houden.” Daardoor moest het JOC al enkele keren communiceren via Facebook dat het jeugdhuis volzet is. “Als we merken dat het vol begint te geraken, communiceren we daar ook over. In de zomerbar ligt de capaciteit ietsje hoger, maar we zorgen er wel voor dat het min of meer beperkt blijft. Niet alleen voor ons, maar ook om het zo aangenaam én veilig mogelijk te houden voor de bezoekers”, besluit Charina.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.