Opnieuw veroordeling voor dronken doodrijder uit Wielsbeke

Redactie KW

Een 52-jarige hardleerse dronken bestuurder kreeg in de Brugse politierechtbank een geldboete van 4.800 euro en een rijverbod van vijf jaar voor het veroorzaken van een zwaar verkeersongeval in Wingene.

Op 25 juli vorig jaar veroorzaakte F.C. (52) uit Wielsbeke een zwaar verkeersongeval in de Egemstraat in Wingene. Na een scherpe bocht verleende de landbouwer geen voorrang, waarna hij frontaal tegen een tegenligger reed. Erna P. uit Middelkerke raakte zwaargewond en ondervindt vandaag de dag nog steeds hinder. De gepensioneerde vrouw zat naast haar kleinzoon en liep bij de aanrijding een hersenbloeding op. Uit controle bleek dat F.C. 1,8 promille alcohol in zijn bloed had.

Pittig detail: in 1996 veroorzaakte hij al een dodelijk ongeval onder invloed van alcohol én tussen 2010 en 2012 werd hij vijf keer veroordeeld voor dronken rijden. “Het is geen cadeau om deze zaak te moeten pleiten“, sprak de politierechter tijdens de vorige zitting. Hij legde de beklaagde een geldboete op van 4.800 euro, waarvan de helft effectief en vijf jaar rijverbod. Als C. ooit nog met de wagen wil rijden, zal hij ook opnieuw moeten slagen voor zijn theoretisch en praktisch rijexamen.

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.