Opnieuw terrasconcerten in zomerbar Den Hof: “Maximaal 400 bezoekers en mondmaskers verplicht”

Den Hof slaat al voor het derde jaar op rij de tenten op aan het kasteel Blauwhuis. © GF
Philippe Verhaest

Zomerbar Den Hof in het Blauwhuispark organiseert op dinsdag 21 juli het eerste terrasconcert. Door de coronamaatregelen kunnen maximaal 400 mensen van Edje Ska en de Pilchards genieten. De hele site staat nu ook onder camerabewaking na een mislukte inbraakpoging.

Tom Sintobin en Frederic Boulez van Den Hof hebben goedkeuring gekregen om hun ondertussen vertrouwde terrasconcerten te organiseren. “De Event Matrix gaf ons groen licht”, zegt Frederic. “We laten er geen gras over groeien en op dinsdag 21 juli, onze nationale feestdag, starten we meteen met een ambianceklepper van formaat: Edje Ska en de Pilchards. Een betere manier om de vakantie in te zetten, is er niet.”

Om te voldoen aan de Covid-19-maatregelen gelden wel enkele verplichtingen. “Er zal enkel toegang zijn via de Gentse Heerweg voor wie een geldig polsbandje draagt. Die vormen de toegangstickets en kosten 5 euro per persoon. Ze zijn te kopen in café De Koornmarkt of Den Hof en zijn op naam geregistreerd om contact tracing te garanderen.”

Mondmasker verplicht

Er mogen maximaal 400 mensen aanwezig zijn en mondmaskers zijn verplicht. “Die worden door ons voorzien. Wie zich op het terrein beweegt, moet een mondkapje dragen, aan tafel bij je eigen bubbel is dat uiteraard niet nodig. Iedereen die een polsbandje koopt, krijgt van ons een gratis Filou of Kasteel Rouge.”

Ook de bubbelchalets zijn die dag beschikbaar en moeten vooraf gereserveerd worden. Die kosten 50 euro, inclusief zes gratis tickets.

Naast de terrasconcerten op dinsdag staat woensdagnamiddag nu te boek als dé dag voor kinderen, met kinderanimatie van Dippy & Doppy. Zondagmiddag kan je genieten van mosselen of een koude schotel en zondagnamiddag komt de foodtruck van het hamburgerrestaurant Andi’z langs. Voor de lunch op zondag moet er via de Facebookpagina gereserveerd worden.

Acht camera’s

Den Hof staat sinds kort ook volledig onder camerabewaking. “Tijdens de nacht van ons eerste weekend werden we met een inbraakpoging geconfronteerd. Onbekenden probeerden het slot van onze hoofdchalet te forceren, maar daar zijn ze gelukkig niet in geslaagd. We hebben nu acht beveiligingscamera’s laten installeren. Veiligheid boven alles.”

De deuren openen dinsdag om 19 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.