Opnieuw spreuken op tientallen etalages voor Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid

Schepen Sonny Ghesquière bij een van de spreuken aan de ingang van het stadhuis in de Ooievaarstraat. © LVW
Redactie KW

Tijdens de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid zijn er in het kader van de campagne ‘Samen Veerkrachtig’ onder meer op etalages allerlei spreuken te zien. Dat is in Wervik en Geluwe voor het tweede jaar op rij ook op 72 etalages, scholen en openbare gebouwen te zien.

Fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan. De spreuken zijn afgestemd op het type locatie. Met deze spreuken wil Wervik bij de inwoners een instant glimlach opwekken, hen een goed gevoel geven en even laten stilstaan bij het thema ‘Welbevinden’.

Ons gewone leven wordt dit jaar serieus op zijn kop gezet. Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Het coronavirus heeft niet alleen gevolgen voor onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een grote impact op de geestelijke gezondheid van de bevolking. Om deze moeilijke periode goed door te komen is de veerkracht van mensen cruciaal. Wervik wil samen met andere deelnemende steden en gemeenten stappen zetten om het taboe rond praten over hoe we ons voelen te doorbreken.

Taboe doorbreken

“Het taboe doorbreken, kan enkel als we er een wij-verhaal van maken”, aldus schepen van Gezondheid Sonny Ghesquière (SP.A). “Niet iedereen slaagt erin om in zijn eentje recht te krabbelen. ‘Samen Veerkrachtig’, het thema van de tiendaagse, verwijst naar het belang van een helpende hand, een bemoedigend schouderklopje. Zorgen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht.”

“Veerkracht houdt in dat je ook ongeluk in je leven toelaat, dat je leert omgaan met tegenslagen. Met andere woorden : je mag gerust eens falen. Dat is een mooie gedachte om mee door het leven te gaan.”

De afgelopen maanden sloeg de stad Wervik samen met Logo Leieland de handen in elkaar voor de voorbereiding en uitwerking van deze actie. Leerlingen van het Sint-Jozefscollege, vrije basisschool De Graankorrel en deelnemers van de jongerenwerking Uit De Marge brachten vorig jaar de spreuken op de etalages aan. Omwille van het coronavirus dit keer niet en doen de handelaars en stadsdiensten dat zelf. De tiendaagse duurt nog tot 10 oktober.

(EDB)

Meer info: www.wervik.be/samenveerkrachtig

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier