https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Opnieuw sluikstorter actief rond De Zavelput in Beveren-Leie

Aan het pad richting de Leie ligt een hoopje plastic en kartonnen verpakkingen © PN
Redactie KW

In de omgeving van natuurgebied De Zavelput in Beveren-Leie is er opnieuw een sluikstorter actief. Aan het pad richting de Leie ligt een hoopje plastic en kartonnen verpakkingen.

Het is helaas niet de eerste keer dat het natuurgebied geteisterd wordt door zwerfvuil. Begin dit jaar lieten sluikstorters een verzameling wijnflessen en verpakkingen van etenswaren achter. Bovendien jaagt buurtbewoner Philippe Debaere (65) al meer dan twee jaar op een koppige sluikstorter die meerdere keren per maand afval dumpt in de graskant langs het jaagpad.

Glasscherven op fietspad

De voormalige leerkracht ruimt het afval telkens op, doet het opnieuw in een zak en steekt er een boodschap bij. “Het bleef niet enkel bij sluikstorten: hij of zij gooide ook een tijdje glazen bokalen kapot op het fietspad. Daarom heb ik eens een bordje met ‘stop daarmee’ gezet in de graskant en daarna stopte het ook effectief. Alleen het vuilnis, dat houdt niet op”, vertelde hij eerder in deze krant. Omdat het afval telkens op dezelfde manier verspreid wordt, gaat het wellicht om dezelfde dader.

De opruimwerken die Philippe verricht, hebben wel één voordeel. “Sinds ik het afval van die mens kom weghalen, merk ik dat er in het algemeen veel minder zwerfvuil bijkomt. Opruimen sensibiliseert de andere weggebruikers.” Alleen die ene sluikstorter blijft afval dumpen. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.