Opnieuw shoppingloop in centrum van Oostkamp

De shoppinglopers zullen op vrijdag 2 augustus er weer volop invliegen. © PH
Redactie KW

Shopping Oostkamp en atletiekvereniging FLAC hebben samen met de gemeente Oostkamp de Shoppingloop sinds vorig jaar weer in het programma opgenomen. En met succes. De enorme belangstelling van vorig jaar heeft de organisatoren gesterkt om op de ingeslagen weg voort te gaan.

Toen de Oostkampse Shoppingloop vier jaar geleden uit het Braderieprogramma van het Shoppingcomité werd geschrapt, waren velen ontgoocheld. Niet het minst de vele gewone sportievelingen die deze haalbare loop elk jaar in hun programma opnamen om zich eens te tonen aan dorpsgenoten en nadien een goede pint tedrinken. Gelukkig kwam daar vorig jaar verandering in dankzij de intense samenwerking met de gemeente en atletiekvereniging FLAC.

Op vrijdagavond 2 augustus worden er weer vier wedstrijden georganiseerd: Om 18.40 uur en 18.50 uur is er de Shoppingloop voor de jeugd: twee wedstrijden van 600 meter, respectievelijk voor jongens en meisjes. Om 19 uur is er de jogging (vanaf 12 jaar) van 3 300 meter en om 19.30 uur de wedstrijdloop van 10 kilometer (3 ronden van 3 300 meter).

Inschrijven kan online (www.flacoostkamp.be) of ter plaatse vanaf 16 uur in De Wieke in de Brugsestraat nr. 9. Wie nog wat blijft hangen in het centrum kan vanaf 19.00 uur de gratis afterparty in jeugdhuis JOC Den Artisjoc meepikken. Om 21.00 uur is er het optreden van Drawing Pins op het Gemeenteplein en om 22.45 uur start de vervanger van het traditionele vuurwerk: het lichtspektakel in het Beukenpark.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier