Opnieuw mensensmokkelaars onderschept nabij Veurne

In totaal konden vier mensen worden gearresteerd tijdens een gezamenlijke actie van de PZ’s Spoorkin, Polder en Westkust.


De regio rond het industrieterrein aan de Nijverheidstraat in Veurne is al enige tijd één van de plaatsen waar mensensmokkelaars proberen om illegale vluchtelingen op vrachtwagens te stoppen richting Franse zeehavens, en van daar richting Verenigd Koninkrijk. Daarom organiseerde de politiezone Spoorkin al verschillende acties rond mensensmokkel.

Op 20 mei kregen de interventiediensten van de PZ Spoorkin ’s avonds melding van mogelijke feiten van mensensmokkel, waarbij een ploeg ter plaatse werd gestuurd. Een man van Pakistaanse origine werd gearresteerd, en later konden in totaal nog drie verdachten van Albanese nationaliteit worden gearresteerd. De vier verdachten waren van plan om negen illegale vluchtelingen uit Afghanistan met vrachtwagens naar het Verenigd Koninkrijk te smokkelen.

Via drie voertuigen

PZ Spoorkin kon op bijstand rekenen van de PZ Polder. In totaal maakten de smokkelaars gebruik van drie voertuigen met Nederlandse en Britse nummerplaten, die door de politiediensten in beslag werden genomen met het oog op verder onderzoek en mogelijke verbeurdverklaring. Eén van de voertuigen moest worden klemgereden door een ploeg van de PZ Westkust. Ondanks het feit dat tijdens de interventie op één van de voertuigen al een was gezet, probeerde een smokkelaar toch nog met het voertuig te vluchten.

De vluchtelingen werden ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken. Het verder onderzoek werd toevertrouwd aan de afdeling mensensmokkel/mensenhandel van de Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen. De vier vermoedelijke mensensmokkelaars werden gisteren in de loop van de middag en avond (21 mei) voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Veurne, die ze allen heeft aangehouden.

(SVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.