Opnieuw magere opkomst voor Blankenbergse plateaukoers

Redactie KW

Tijdens de allereerste ‘Pierfeesten’, een initiatief van de Blankenbergse Gebuurtekring Oostkant-Pier, werd zaterdagmiddag ook een nieuwe editie van de plateaukoers gehouden die vroeger traditioneel al in juni plaatsvond.

De organisatie had gehoopt om die traditie met de Pierfeesten nieuw leven in te blazen, maar net als vorig jaar viel de opkomst tegen. De organisatie zegt zich wat verkeken te hebben op de datum. “We hadden zelfs nog minder inschrijvingen als vorig jaar, maar de garçons zijn nu blijkbaar nog allemaal druk aan het werk. Na de 15de september waren er wellicht meer inschrijvingen geweest. En volgend jaar moeten we misschien ook maar eens de carnavalsverenigingen allemaal persoonlijk uitnodigen”, zegt Frank Ramboer, voorzitter van de Gebuurtekring Oostkant-Pier.

Er vielen nochtans mooie geldprijzen mee te winnen, waaronder 175 euro voor de eerste plaats. In totaal waagden een 25-tal deelnemers zich aan de start; zo waren er obers bij van onder meer de Royal, D’Herberghe en café ‘t Strand, waar ook het startschot voor de koers werd gegeven. Talrijkst vertegenwoordigd was D’Herberghe. (WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.