Opnieuw lange rijen aan Brantano Brugge en Oostkamp

Redactie KW

Net voor het openingsuur stonden maandagmorgen even voor 10 uur opnieuw lange rijen mensen aan te schuiven aan de Brantano-vestigingen in Brugge en Oostkamp. Voorlopig verloopt alles rustig.

De eerste klanten stonden aan de ingang, de anderen sloten netjes aan tot bijna rond het gebouw. Met een maximale capaciteit van maximum 35 mensen per keer in de winkel wordt het voor sommigen een lange dag. De politie was in tegenstelling tot zaterdag niet aanwezig.

Maandag zijn 49 Brantano-winkels geopend. Dat meldt het veilinghuis dat de uitverkoop bij de schoenenketen organiseert. Het aantal geopende winkels zou dinsdag verder uitgebreid worden.

De start van de uitverkoop, met kortingen van 75 procent, verliep zaterdag chaotisch. Winkels trokken heel veel volk, en op sommige plaatsen moest de politie tussenbeide komen. Volgens veilinghuis Moyersoen werd een aantal pijnpunten aangepakt. Zo zijn er extra kassa’s geïnstalleerd en wordt er extra personeel ingezet. Ook het nodige veiligheidspersoneel is voorzien. De winkels in steden of gemeenten waar burgemeesters hun bezorgdheid geuit hadden, blijven maandag gesloten. Het veilinghuis hoopt de plooien alsnog glad te kunnen strijken, zodat ook die winkels deze week nog kunnen openen. “Veiligheid blijft uiteraard de prioriteit”, klinkt het. (JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier