Opnieuw kamerbezoek mogelijk in wzc Ter Linden in Veurne

WZC Ter Linden. © JT
Redactie KW

Vanaf 1 september is er opnieuw kamerbezoek mogelijk in woonzorgcentrum Ter Linden. Iedere bewoner mag wekelijks 5 bezoeken ontvangen. Een bezoeker kan enkel op afspraak komen.

Het woonzorgcentrum heeft er bijzondere maanden opzitten. Van een complete lockdown met videochats, naar raambezoeken en bezoekbubbels. Nu is er een volgende stap gezet om bewoners sociaal contact te laten hebben. Vanaf nu mogen ze maximum vijf keer per week één bezoeker in hun kamer ontvangen. Er is geen beperking in het aantal verschillende bezoekers dat tijdens deze momenten een bewoner mag bezoeken. Een bezoek is mogelijk op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14 tot 16 uur.

Geen symptomen

Een bezoek kan enkel plaatsvinden als de bezoeker én de bewoner gedurende 14 dagen voorafgaand aan het bezoek geen Covid-symptomen vertoonden en gedurende de laatste 14 dagen niet positief getest werden. Er is geen bezoek mogelijk bij bewoners met vermoedelijke besmetting minstens 14 dagen na de start van de symptomen en tot einde van de symptomen. Dit kan enkel uitzonderlijk bij hoogstnoodzakelijke, zoals palliatieve of kritieke situaties.

Afspraak verplicht

Er wordt enkel op afspraak gewerkt via www.veurne.be/afspraak-maken. Indien een bezoeker geen internettoegang heeft of problemen ondervindt, kan dit ook via 058 33 23 00 (van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur). Bezoekers melden zich aan via Ingang 3 en respecteren het routeplan van en naar de residentie. Een bezoeker mag een bewoner meenemen voor een wandeling op het domein van woonzorgcentrum Ter Linden. Het bezoek moet ten laatste om 16 uur het woonzorgcentrum verlaten.

Mondmaskers

Iedere bezoeker moet een mondmasker opzetten als hij of zij zich het woonzorgcentrum bevindt. Het mondmasker mag tijdens het bezoek niet worden afgezet, ook niet buiten op het domein. Iedere bezoeker moet de handen ontsmetten bij het binnenkomen van het woonzorgcentrum en bewaart de afstand van anderhalve meter. Het bezoek mag de sanitaire voorzieningen op de kamer niet gebruiken, maar wel de algemene sanitaire ruimtes op de residenties. (José Tyteca)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier