Opnieuw hommeles tussen Volley Vlaanderen en Liga over start competitie

Redactie KW

De volleybalfederatie en de Liga Heren staan opnieuw diametraal tegenover elkaar. Aanleiding is de startdatum van de nieuwe competitie. Vorig jaar werden de plooien tussen beiden nochtans via een convenant gladgestreken. Hoe moet het nu verder?

Maandag gaven wij in een bijdrage mee dat de competitie in de EuroMillions Volley League in het weekend van 26-27 september opgestart wordt. Dinsdag reageerde Volley Vlaanderen via een persbericht dat de Liga Heren haar boekje te buiten was gegaan want dat ook zij zich moet houden aan de enige tijd geleden genomen beslissing dat de volleybalcompetitie in alle nationale reeksen ten vroegste kan beginnen het eerste weekend van oktober.

Volgens Marc Spaenjers, ceo van de Liga, werd in dat convenant vastgelegd dat de Liga autonoom kon beslissen over de competitie wat de vorm en formule betreft. “Wij houden dan ook aan dat laatste weekend van september als startdatum voor de competitie in de Euromillons Volley League. Het ziet er dus naar uit dat wij weer zullen moeten onderhandelen.”

Geert de Dobbeleer.
Geert de Dobbeleer.© Belga

Algemeen directeur van Volley Vlaanderen Geert De Dobbeleer is even categoriek en stelt dat ten vroegste op 3-4 oktober de competitie in de Liga kan opgestart worden. “De competitie is eigendom van de federatie (Volley Belgium, red.) en wij bepalen de begin- en einddatum van de competitie. Dat is, onder voorbehoud van nieuwe coronamaatregelen, het eerste weekend van oktober en de competitie moet afgerond zijn op 18 april 2021 volgens de internationale bepalingen.”

Alsof covid-19 nog niet genoeg voor onzekerheid zorgt, blijken beide partijen door foutieve of onduidelijke communicatie ook onze politici te volgen in deze coronatijden. Wordt dus vervolgd. (RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.