Opnieuw hockeytrainingen bij Roeselare Rangers

We zien v.l.n.r.: Bernard Declerck, voorzitter Michiel Van Eeckhoutte en Eveline Bossuyt. (foto SB) © Stefaan Beel
Stijn Moerman

Sinds deze week vinden er opnieuw trainingen plaats bij hockeyclub Roeselare Rangers. Voorzitter Michiel Van Eeckhoutte en zijn team hebben alles in het werk gesteld om de coronamaatregelen strikt toe te passen, zodat er op een veilige manier gesport kan worden.

“We hadden een rondvraag gedaan bij al onze leden en 99 procent liet weten dat ze graag nog zouden kunnen trainen dit seizoen”, opent voorzitter Michiel Van Eeckhoutte. “Daarom hebben we met de club besloten om iedere ploeg – we hebben er 18 in totaal – een uurtje training per week aan te bieden. We hebben vorig weekend nog heel wat werk verzet, maar tegen maandag was alles klaar om onze leden op een veilige manier opnieuw trainingen aan te bieden. Het wordt natuurlijk helemaal anders dan wat we gewoon zijn. Daarom hebben we ook een instructiefilmpje gemaakt zodat alles duidelijk is voor onze leden en hun ouders. Alleen de spelers en hun trainers – die met mondmaskers en handschoenen richtlijnen zullen geven – mogen onze infrastructuur betreden.”

Eenrichtingscircuit

“De ouders mogen hun kinderen alleen afzetten en komen oppikken. Ze mogen het terrein dus zelf niet betreden. Daarom hebben we een kiss-and-ridezone voorzien aan de ingang nabij ons clubhuis in de Blommestraat. Na de trainingen kunnen onze spelers dan opgepikt worden op de parking aan de kruising van de Blomme- en Hoogstraat. Daar mogen ze een per een naartoe trekken om alle contact te vermijden. Onze infrastructuur wordt dus een volledig eenrichtingscircuit. Er wordt tussen iedere training ook telkens een kwartier tijd voorzien, zodat iedereen weg is vooraleer de volgende groep toekomt.

Seizoen verlengen?

“De trainingen zullen meer op het technische aspect toegespitst zijn, om het onderlinge contact zoveel mogelijk te vermijden. We hebben onze spelers ook gevraagd om de ballen niet met hun handen aan te raken. En ze mogen ook alleen hun eigen materiaal gebruiken. Als ze dus hun stick vergeten, kunnen ze niet trainen. Er is heel wat werk ingekropen om alles in orde te krijgen, maar we willen onze leden de kans bieden om te sporten. Heel wat van onze jonge leden zitten al lang thuis en mogen nog altijd niet terug naar school. Ze keken er dus enorm naar uit om zich opnieuw uit te kunnen leven op ons hockeyveld.”

“Na twee weken zullen we alles evalueren. Als alles positief is, zullen we de trainingen verlengen tot eind juni. We zijn blij dat we dit aan onze leden kunnen aanbieden. Ik denk niet dat er veel clubs zijn die nog trainingen organiseren. We hopen wel dat iedereen zich strikt aan de regels houdt, want de gezondheid gaat voor alles”, besluit de voorzitter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier