Opnieuw harteloze diefstal op kerkhof Handzame

Redactie KW

Shirly De Weird en Dimitri Crevits wisten niet wat ze zagen toen ze het graf van Shirly’s grootmoeder Edwige bezochten op de kerkhof in Handzame. Het beertje dat hun zoontje op het graf plaatste, was verdwenen. Blijkbaar was dat niet de eerste keer en niet het enige incident.

“Bij de geboorte van onze zoon Owen, die nu een jaar oud is, waren er beertjessleutelhangers”, vertelt Shirly (22). “Vandaar dat we het wel passend vonden om op het graf van mijn oma Edwige Godderis, die vorig jaar in juni overleed, een beer te plaatsen. Ze had zo graag nog ons kindje willen zien, maar ze kon de geboorte helaas niet meer meemaken.”

Dimitri en Shirly wonen in Torhout en beschikken niet over een auto, dus komen ze steeds met de fiets naar Handzame als ze het graf bezoeken. “Groot was onze verwondering toen we de dag nadien het bericht kregen dat de beer verdwenen was van het graf. We vroegen het na bij de mensen die op het kerkhof werken. Daar hoorden we dat ze het al eens meemaakten dat zelfs hun schop verdween in de tijd dat ze een kruiwagen gingen leegmaken.”

Klaarlichte dag

“We plaatsen dit op facebook en we kregen een stortvloed aan reacties. Blijkbaar zijn we niet de enigen die dit meemaakten”, vervolgt Dimitri (32). Shirly’s grootvader plaatste een bloemstukje op het graf en dat verdween ook al, net zoals zoveel bloemstukken of beeldjes, aan de reacties op facebook te zien.

“Stelen is sowieso al niet goed te keuren, maar om die praktijken dan nog op een kerkhof te doen, dat begrijpen wij niet. De dieven slaan blijkbaar niet alleen toe als het donker is, ook bij klaarlichte dag verdwijnen er zaken. Ze zouden in de grond moeten zinken van schaamte. Wij, maar ook heel wat anderen, willen niks meer plaatsen op het kerkhof. We zijn dan ook van plan om hiermee naar de politie te stappen en klacht in te dienen tegen onbekenden. Zelf een oogje in het zeil houden, is niet echt een optie.” (JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier